Stiri: Finante

UniCredit Leasing Romania

UniCredit Leasing România are un nou CEO. Cine va prelua conducerea companiei?

20.11.2018

UniCredit Leasing România va avea, începând cu 1 ianuarie 2019, un nou CEO. Această funcție urmează să fie preluată de Daniela Bodîrcă, în prezent Chief Risk Officer și Vicepreședinte executiv al UniCredit Bank.

Având o experienţă de 20 de ani în domeniul bancar, Daniela Bodîrcă face parte din echipa UniCredit Bank încă de acum 10 ani.

UniCredit Leasing România: Experiența profesională

Astfel, în cei 10 ani de activitate ca Chief Risk Officer şi membru în Directoratul UniCredit Bank, ea a coordonat cu succes Divizia de Administrare a Riscurilor, precum şi procesul de implementare a strategiei și politicilor de risc în rândul entităților Grupului prezente în România.

UniCredit Leasing România: Ce spune noul CEO?

“Sunt onorată de noul mandat care mi-a fost încredinţat şi aştept cu mult entuziasm să mă alătur echipei UniCredit Leasing pentru ca, împreună, să contribuim la dezvoltarea continuă a companiei. Îi mulţumesc lui Mircea, cu care am colaborat excelent de-a lungul timpului, pentru activitatea solidă și consolidarea poziției de lider a UniCredit Leasing pe piața leasingului din România”, a declarat Daniela Bodîrcă.

Actualul CEO al UniCredit Leasing România, Mircea Cotigă, își va încheia mandatul la data de 31 decembrie 2018. După aproape zece ani de activitate în cadrul companiei, acesta a decis să îşi continue cariera în afara Grupului.

UniCredit Leasing România: Cine prelua funcția de Chief Risk Officer?

Pe de altă parte, funcția de Chief Risk Officer în cadrul UniCredit Bank va fi preluată de Andrei Bratu. Acest lucru se va întâmpla ulterior datei de 1 ianuarie 2019. De asemenea, este nevoie și de finalizarea procesului de aprobare prealabilă de către Banca Națională a României.

Andrei Bratu este în prezent directorul Direcției Mid-Corporate din cadrul Diviziei Corporate & Investment Banking. El face parte din echipa UniCredit Bank de 15 ani.

Pe parcursul carierei sale în UniCredit Bank, acesta a ocupat diverse roluri de conducere în Divizia Corporate & Investment Banking, pe segmentul de produse și management al clienților, precum și în Divizia de Administrare a Riscurilor.

Citește și Future Makers 2018. Lista câștigătorilor