Stiri: Energie

Unilever şi Genesis Biopartner transformă alimentele expirate în energie

12.05.2014

Unilever a semnat un parteneriat cu Genesis Biopartner pentru colectarea și transformarea alimentelor expirate în energie regenerabilă, acestea fiind procesate în fabrica de biogaz construită și amplasată în judeţul Prahova.

Astfel, toate deșeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din județul Prahova vor fi transformate în energie regenerabilă.

Produsele Unilever vor fi transformate în biogaz si, ulterior, în energie regenerabilă, în cogenerare, în cadrul primei stații românești construite la Filipeștii de Pădure, în Județul Prahova, de către Genesis Biopartner.

Stația procesează zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic și produce energie regenerabilă (electrică și termică). Energia electrică este livrată în rețeaua naționalăși energia termică (abur și apă caldă), către un consumator local.

“Inițiativa face parte din Planul Unilever Pentru un Stil de Viaţă Sustenabil (USLP), ce își propune săreducă impactul companiei asupra mediului și să îmbunătățească impactul pozitiv asupra societății. Planul urmăreşte trei mari obiective de realizat până în 2020: să îmbunătăţească sănătatea şi starea de bine a peste 1 miliard de consumatori, să reducă la jumătate impactul asupra mediului de-a lungul întregului lanț de producție și să reduca consumul dematerie primă agricolă numai într-un mod sustenabil”, au declarat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.