Slide

Stiri: Finante

Reglementări piața asigurărilor

Unilink SA intră în acționariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA

21.03.2022

Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Unilink SA intră în acționariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA. În urma acestei tranzacții, Safety Broker de Asigurare SA va fi controlată în comun de către Unilink SA, Safety Credit SRL și Robert Niță.

Unilink SA

Unilink, societate de intermediere în asigurări cu sediul în Polonia, face parte din portofoliul de investiții deținut de Enterprise Investors. Este vorba de o firmă de private equity, activă în Europa Centrală și de Est.

Safety Broker este o societate pe acțiuni și broker de asigurări. Compania este autorizată să desfășoare activități de intermediere în asigurări de către ASF.

Safety Credit, deținută și controlată de către dl. Viorel Vasile, desfășoară activități auxiliare serviciilor financiare, cu excepția asigurărilor și fondurilor de pensii. Anterior tranzacției, Safety Credit era acționarul majoritar al Safety Broker, cu o participație de 80% în companie.

Anterior tranzacției, Robert Niță era acționar în cadrul Safety Broker, cu o participație de 15% în companie.

Safety Broker va fi deținută în proporție de 80% de către Unilink

După finalizarea acestei tranzacții, Safety Broker va fi deținută în proporție de 80% de către Unilink, 15% de Safety Credit și 5% de domnul Robert Niță.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Euroins, sancţionată de ASF cu 500.000 de lei