Stiri: Finante

Piata asigurarilor din Romania in 2020

Rezultate bune pentru UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață

21.11.2018

Rezultate bune pentru UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață. Cele două companii de asigurări continuă și în cel de-al treilea trimestru 2018 procesul de creștere pe linii profitabile de afaceri. Diviziile pun accent pe vânzarea asigurărilor de viață și non-motor, confirmând alinierea la strategia de vânzări adoptată în urmă cu patru ani.

Rezultatele raportate de UNIQA Asigurări de viață

Cea mai remarcabilă evoluție în primele nouă luni din 2018 s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor de viață. Astfel, în cadrul UNIQA Asigurări de viață, s-au vândut polițe în valoare de 13,2 milioane de euro. Nivelul este cu 47% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Au crescut cu 7% și primele brute subscrise pe segmentul non-motor. Valoarea acestora a ajuns la 19,4 milioane de euro.

UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață. Prime brute subscrise

Prin urmare, cele două companii au raportat PBS în valoare de 69 milioane de euro. Nivelul este cu 9% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, scăderea a fost asumată în contextul strategiei de vânzări. Aceasta a vizat reducerea expunerii pe segmentul motor și creșterea potențialului de vânzare a asigurărilor facultative.

Ce spune conducerea UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață?

“Creșterea constantă de anul acesta pe segmentele profitabile pe care am decis să ne axăm începând cu 2014, respectiv asigurări de viață și non-motor, a determinat o diminuare a pierderilor suferite de cele două companii. Acest succes este datorat adoptării unei strategii de business independente ce a vizat limitarea expunerii pe segmentul motor din cauza afluxului de daune cu impact financiar negativ asupra companiei. A fost o decizie asumată și curajoasă în contextul în care piața de asigurări din România continuă să fie dominată de astfel de produse. Totodată, ne bucurăm să observăm că decizia strategică de focusare pe vânzarea asigurărilor facultative se dovedește a fi, în contextul noilor rezultate, o direcție bună pentru cele două companii, vizând atingerea obiectivului de a deveni profitabili în viitorul apropiat”, a declarat Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.

UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață. Costuri administrative

Cele două companii continuă să reducă costurile administrative. Acestea se află în scădere cu 14,5%.

“Această dinamică descendentă a costurilor administrative este datorată eforturilor noastre de eficientizare a proceselor prin creșterea gradului de automatizare și de standardizare a produselor și serviciilor. Reducerea costurilor este o altă prioritate strategică pentru cele două companii în contextul obținerii profitabilității”, a declarat Paul Cazacu, Vicepreședinte – Director General Adjunct – CFO UNIQA Asigurări.

UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață. Scăderea numărului de reclamații

UNIQA Asigurări a raportat în primul semestru al anului 2018 cel mai mic număr de reclamații. Numărul este în scădere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu 76 de petiții raportate, compania se clasează pe ultima poziție în topul celor mai reclamate companii de asigurări. Aceste date reies dintr-un raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață. Eforturi constante

“Ne bucurăm să observăm că eforturile noastre constante în direcția oferirii celor mai bune produse și servicii sunt răsplătite de către clienții companiei. Totodată, faptul că UNIQA Asigurări a înregistrat o scădere considerabilă a numărului de petiții față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care tendința pe piața de asigurări a fost de creștere, este o dovadă a preocupării noastre constante pentru optimizarea proceselor, produselor și serviciilor în conformitate cu nevoile clienților”, a adăugat Iuliana Rusei, Membru al Directoratului – CITO UNIQA Asigurări.

Citește și Târgul de Turism al României 2018 a avut peste 10.000 de vizitatori