Stiri: Constructii

Unirii View, primul proiect din România care obține certificarea BREEAM Excellent

14.09.2017

Proiectul de birouri Unirii View a anunţat că a obținut certificarea BREEAM cu calificativul Excellent, fiind primul proiect imobiliar din ţara noastră care aplică și obține certificarea după cele mai noi standarde, cele emise înanul 2016.

Procesul de obținere a certificării a fost coordonat de către BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile.

Unirii View este proiectul de birouri cu cel mai central amplasament din București, la doar cinci minute de Piața Unirii. Proiectul, a cărui dată de livrare este estimată pentru vara anului 2018, va avea 18 etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați, din care 4.000 de metri pătrați au fost deja închiriați de NTT Data România.

Noile criterii lansate anul trecut sunt considerate a fi mult mai stricte față de cele precedente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că proiectul Unirii View a îndeplinit o serie de standarde mult mai riguroase față de normele vechi, iar, pe de altă parte, același calificativ obținut după metodologia anterioară ar corespunde, conform noii proceduri, unui scor inferior.

”Obținerea unui calificativ cât mai bun se transpune în economii de sute de mii de euro pentru companiile care își desfășoară activitatea în proiect. În plus, actualii și viitorii chiriași ai unei clădiri de birouri dar și cei care vor lucra într-un astfel de proiect fac parte dintr-o nouă generație care a crescut conștientizând necesitatea de a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Noi considerăm a fi o obligație comercială dar și personală încercarea de a reduce cât mai mult posibil impactul clădirilor asupra mediului înconjurător, folosind astfel cele mai recente standarde BREEAM și țintind doar nivelul Excellent”, declară Didier Balcaen, general manager Speedwell Speedwell Real Estate Development, companie desemnată să coordoneze și să dezvolte Unirii View.