Slide

Stiri: Sanatate

Cand expira certificatul verde

Unitatea de Arşi de la Spitalul de Urgenţă Bucureşti a fost inaugurată

14.04.2015

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat săptămâna trecută, Unitatea de Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, unde vor fi tratate cazurile de o gravitate deosebită. În cadrul noii structuri vor fi internaţi doar pacienţii cu suprafaţa corporală arsă mai mare de 50 la sută, cu o gravitate deosebită.

„În 2012, profesorul Lascăr spunea că aveam clădirea finalizată, dar nu existau dotări. De acum, pacienţii vor avea cele mai bune condiţii la Spitalul Floreasca. Este o investiţie importantă deoarece începerea tratamentului de specialitate pentru pacienţii cu arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corporală în primele opt ore este un element esenţial, care influenţează semnificativ prognosticul”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Investiţia este un bun exemplu de colaborare între Ministerul Sănătăţii, care a realizat utilarea unităţii şi Primăria Sectorului 1, care a construit clădirea.

Ministerul Sănătăţii a alocat începând din 2012 circa 4,2 milioane de euro pentru dotarea Unităţii, cea mai mare parte a fondurilor fiind pusă la dispoziţia spitalului în ultimul an şi jumătate.

Unitatea cuprinde 6 paturi, un bloc operator complet utilat, aer condiţionat biologic pentru tot spaţiul, dar şi o cameră hyperbarică unică în ţară.