Uniunea Națională a Studenților din România lansează Bicicliada 2015

01.06.2015

Uniunea Națională a Studenților din România sărbătorește Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, lansând Bicicliada 2015. Evenimentul va avea loc în data de 5 iunie și va reuni studenți din trei centre universitare: București, Iași și Târgu Jiu.

Studenții vor face un marș pe biciclete pentru a se implementa cea mai simplă metodă de protecție a mediului și pentru a promova un stil de viață sănătos.

„Prin această acțiune, cerem universităților să amplaseze rasteluri de biciclete la fiecare facultate din campusul universitar, precum și în fața căminelor studențești, astfel încât studenții să fie încurajați să parcurgă drumul de la cămin către facultate cu bicicleta”, a afirmat Tunsoiu Nicolae, Președinte UNSR.

În București, începând cu ora 16:00, bicicliștii vor urma un traseu în campusul Universității Politehnica încercând să atragă cât mai mulți studenți care să le susțină cauza.

„Exact cum am menționat și mai sus, Bicicliada va avea loc și în Târgu Jiu, unde evenimentul va începe la ora 18:00, în Piața Prefecturii și de asemenea pe 4 iunie, în Iași, unde la ora 16:00, studenții se vor întâlni în parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului”, a mai spus Tunsoiu Nicolae.

 

 

Citiți și despre: