Universal Transport, în topul companiilor de transport agabaritic

01.07.2016

Universal Transport Schmitz deține unul dintre cele mai importante parcuri auto. Condițiile apariției companiei Universal Transport Schmitz pe piața din România au fost unele inedite. Astfel, în urma unui studiu de fezabilitate, realizat de Universal Transport din Paderborn, Germania, și a începerii proiectelor de implementare a turbinelor eoliene în România, s-a luat decizia, în anul 2005, de a se înființa cea de-a douăzecea filială a companiei-mamă în țara noastră, aceasta fiind Universal Transport Schmitz.

Compania oferă servicii de transport agabaritic rutiere, navale și aeriene, intermodale pentru clienți din domenii diferite. Astfel, serviciile acesteia se adresează industriilor de construcții civile și de drumuri, energiei regenerabile, petrochimice, metalurgice și a utilajelor industriale și agricole.

„Universal Transport Schmitz este capabilă în acest moment să realizeze transporturi agabaritice împreună cu logistica aferentă în toată Europa și ex-URSS și dorim să investim în logistica necesară realizării de transporturi în Middle Asia”, declară Ionuț Popescu, Director de Vânzări Universal Transport Schimtz.

Transportul agabaritic – activitatea de bază

Dintr-o gamă variată de servicii oferite, principalul obiect de activitate al Universal Transport Schimtz este cel de transport agabaritic sau special. Acest tip de transport, din cauza dimensiunilor și a greutăților, iese din grila normalului. Exemple în acest sens sunt reprezentate de transportul turbinelor eoliene, a grinzilor de beton sau metal, a diferitelor utilaje și piese industriale.

Universal Transport pune la dispoziția clienților know-how-ul din domeniul transportului agabaritic, acumulat pe parcursul a șase decenii

Pentru realizarea acestor transporturi speciale, compania pune la dispoziție clienților și servicii conexe acestora, cum ar fi Studiul de Traseu și Însoțirea (Escortarea) trailerelor cu mașini și personal specializat, absolut necesare acestui tip de transport.

„Totodată, în cadrul unui proiect de transport mai complex, multi-modal, putem asigura clienților noștri logistica necesară pentru a transporta rutier, a transborda marfă pe barjă sau vapor și a relua transportul rutier al mărfii până la destinația finală”, susține Ionuț Popescu.

Însă transporturile agabaritice sunt complexe și necesită experiență, flexibilitate, planificare, dar și o multitudine de aptitudini. De aceea, Universal Transport vine cu cele mai bune soluții pentru acest domeniu, pornind de la stabilirea serviciilor, obținerea autorizațiilor sau a actelor vamale, demontarea și remontarea diferitelor instalații, până la efectuarea transportului pe toate căile posibile.

Astfel, fiecare transport agabaritic efectuat de companie este ulterior analizat și evaluat, această etapă reprezentând un element important în asigurarea calității serviciilor.

Parcul auto și angajații – resurse esențiale 

Universal Transport Schmitz investește în instruirea angajaților, aceasta fiind considerată o investiție profitabilă deoarece echipa deține controlul asupra întregului proces de transport.

Managementul de proiect este realizat de angajații companiei și reprezintă un factor decisiv pentru proiectele de transport agabaritic

Astfel, instruirea angajaților se face în mod constant, prin participarea la cursuri de pregătire și licențiere atât a șoferilor, cât și a personalului tehnic și de vânzări. De asemenea, compania face periodic și instructajul angajaților în protecția muncii, protecția și securitatea incendiilor și ancorarea mărfurilor.

La nivel european, în cadrul companiei lucrează 500 de angajați, în timp ce filiala din România operează cu o echipă de 34 de persoane.

Universal Transport are unul dintre cele mai mari parcuri auto destinat transportului agabaritic și special.

„Parcul nostru auto se află la Sibiu, unde de altfel este și sediul central al firmei noastre. Parcul numără în acest moment 30 de trailere și 23 de capete tractor în România și aproximativ 300 de trailere la nivel european. Trailerele sunt de mai multe tipuri, fiind specializate în transportul oricărui fel de piesă agabaritică”, adaugă directorul de vânzări al companiei.

Camioanele din flota auto sunt de ultimă generație, Euro 5 și Euro 6, gradul de poluare al acestora fiind foarte mic. În plus, societatea are grijă să protejeze mediul și prin alte metode precum reciclarea anvelopelor uzate prin intermediul furnizorului și conform contractului cu acesta, returnarea uleiurilor folosite și schimbate către service-urile cu care compania are un contract de mentenanță, iar bateriile cu acizi se înapoiază firmelor specializate în momentul cumpărării celor noi.

Obiectivul – dezvoltarea pe toate planurile

Activitatea Universal Transport Schmitz este foarte importantă pentru diferite industrii, unele dintre proiectele pe care compania le are în desfășurare în acest moment fiind cel de transport al grinzilor de beton de până la 44 de metri lungime și 85 tone, pentru porțiunea de autostradă Lugoj – Deva și Gilău – Nădășelu, pereți de vagon, echipamente industriale.

În concluzie, parcul auto este esențial în desfășurarea activității companiei. De aceea, Universal Transport investește foarte mult în dezvoltarea acestuia, cele mai recente investiții fiind reprezentate de achiziționarea de noi trailere și capete tractor. Alte investiții au vizat înființarea unui nou punct de lucru în Bulgaria, filiala ce se va subordona Universal Transport Schmitz.

Compania plănuiește extinderea parcului auto, dar și a ariei de acoperire prin efectuarea de transporturi și în Orientul Mijlociu

Pe lângă continuarea extinderii parcului auto, compania are în plan și dezvoltarea logisticii necesare pentru a efectua transporturi și în Middle Asia. De asemenea, pentru viitor conducerea societății plănuiește construirea unui nou sediu, care să includă și un service propriu.

În plus, industria din România prezintă semne bune, semne ce preconizează dezvoltarea atât a industriei de construcții, cât și a celei producătoare de utilaje și echipamente. Acest lucru determină Universal Transport Schimtz să estimeze că cifra de afaceri pentru anul 2016 va atinge cel puțin nivelul celei de anul trecut, și anume 5,3 milioane de euro.