Universitatea de Vest, în clasamentul QS World University Rankings

16.09.2015

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă şi în acest an în top 800 mondial (701+) QS World University Rankings, performanța fiind o constantă în ultimii ani. La nivel național, Universitatea se află în top alături de Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, instituții alături de care formează Consorțiul Universitaria.

În plus, tot în acest an, UVT este prezentă şi în top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, în clasamentul realizat de aceeași companie.

Criteriile care stau la baza clasamentului QS World University Rankings au la bază reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul între numărul de studenți și corpul didactic, numărul de lucrări academice listate în publicații de specialitate, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

„Topurile mondiale confirmă și subliniază un cerc foarte restrâns al universităților românești cu recunoaștere la nivel global. Ne dorim ca mai multe universități să ni se alăture și au toată deschiderea noastră în acest sens. Doar într-o competiție globală se face adevărata performanță, atunci când te măsori cu cele mai bune universități din lume, atunci când depui toate eforturile să respecți cele mai bune standarde internaționale. Performanța are la bază investiții în infrastructură, în oferta educațională, în resursele umane, cât și parteneriate puternice cu mediul economic”, spune rectorul Universitatăţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.