Stiri: Social

Universitatea din București a lansat un proiect pentru studenții de la științele comunicării

27.07.2015

Universitatea din București, în parteneriat cu Asociația Team Work, anunță lansarea proiectului „RePere în Comunicare — stagii de pregătire profesională și orientare în carieră pentru studenții în științele comunicării”. Evenimentul de lansare se va desfășura online, pe pagina de Facebook a proiectului, astăzi, între orele 16:00 – 20:00 Timp de patru ore, toți membrii echipei de proiect vor fi prezenți pe pagina evenimentului și vor răspunde în timp real la întrebările studenților interesați să se înscrie în proiect.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea procesului de tranziție de la școală la viața activă pentru 150 de studenți din domeniul științelor comunicării, aflați în ciclul de licență sau masterat. Aceștia vor participa în perioada august-noiembrie 2015 la stagii de practică plătite definite instituțional prin convenții cadru și la sesiuni de consiliere și orientare profesională specializate, personalizate.

Primele stagii vor începe în luna august și se vor desfășura în cadrul agențiilor Golin PR, Lowe Vibe și BPN. Durata stagiilor este de o săptămână full-time (8 ore pe zi) pentru studenții în științele comunicării, ciclul licență și de două săptămâni full-time (8 ore pe zi) pentru studenții din ciclul masteral. Până în luna noiembrie vor fi anunțate periodic stagii de practică, derulate în agenții de specialitate, companii sau instituții publice.

După efectuarea tuturor stagiilor, studenții vor participa la un concurs ce are drept scop identificarea și premierea celor mai bune dintre acestea. Astfel, pe lângă subvențiile de practică pe care le va primi fiecare student, 45 dintre cei 150 de participanți vor câștiga 15 premii I, 15 premii II și 15 premii III de 3.000, 2.000, respectiv 1.000 RON. Valoarea totală a subvențiilor și premiilor este de 225.000 lei.

De asemenea, pe parcursul proiectului fiecare participant va avea parte de consiliere profesională în ceea ce privește dezvoltarea carierei, fiind un beneficiu, dar și o condiție pentru desfășurarea stagiului de practică. În plus, în lunile august, septembrie, octombrie și noiembrie studenții vor avea ocazia să participe la traininguri și workshopuri cu specialiști în comunicare, atât în București, cât și în afara localității.