Stiri: Social

Admitere Universitatea Bucuresti 2019

Universitatea din București face apel la deblocarea finanțării proiectelor de cercetare

15.03.2017

Conducerea Universității din București solicită Ministrului Cercetării și Inovării deblocarea finanțării proiectelor de cercetare derulate de universități. Solicitarea a fost transmisă Ministrului Șerban Constantin Valeca, prin intermediul unei adrese înaintate marţi.

Documentul, semnat de Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, și de Președintele Senatului, profesorul Marian Preda, face cunoscută situația proiectelor derulate de Universitatea din București, blocate în acest moment din cauza întârzierii nejustificate a alocărilor bugetare. Situația este cu atât mai gravă cu cât profesorii și cercetătorii implicați în derularea proiectelor reclamă lipsa dialogului cu reprezentanții instituțiilor responsabile.

„Guvernul din care faceți parte s-a angajat, prin Programul de Guvernare, la «Finanțarea predictibilă și substanțială a cercetării, ca principal motor al dezvoltării economice și competitivității României». Vă solicităm, așadar, deblocarea de urgență a situației și alocarea de fonduri proiectelor de cercetare, potrivit contractelor încheiate. Nu în ultimul rând, considerăm absolut necesară asigurarea dialogului și a transparenței dintre Ministerul Cercetării și Inovării, instituțiile coordonate sau subordonate, și reprezentanții comunității academice”, se arată în documentul transmis Ministrului Cercetării, Șerban Constantin Valeca.

Conducerea Universității din București atrage atenția asupra faptului că situația nu este singulară, de aceeași problemă lovindu-se și membrii celorlalte comunități academice din țară.