Admitere Universitatea Bucuresti 2019

Universitatea din București, primul loc în clasamentul QS 2018

09.03.2018

Universitatea din București are cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc – confirmă, ca și în anul precedent, clasamentul Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS) 2018, cel mai cunoscut ranking global al universităţilor în funcție de domeniile de studiu și cercetare.

Un lucru extrem de relevant este faptul că Universitatea din București este și singura universitate din România care apare în topul QS – Employability cu o poziționare în marja 301-500, dovedindu-și astfel reputația pe care o are în rândul angajatorilor.

În ceea ce privește clasamentul realizat pe domenii fundamentale, Universitatea din București figurează în 4 domenii din cele 5 analizate, cu o prezență în plus față de 2017. Astfel, dacă anul trecut Universitatea din București s-a distins în domenii precum Științele naturii, Arte și științe umaniste și Științe sociale și management, anul acesta noutatea este dată de apariția universității în domeniul Inginerie și tehnologie. Științele naturii reprezintă cel mai bun domeniu fundamental pentru universitate, cu un scor de 64.0.

Detaliind, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România în Fizică și Chimie. Nu în ultimul rând, este singura universitate din țară clasată în seria 201-250 în QS–University Ranking by Subject 2018 la domeniul Lingvistică. O altă specializare la care se remarcă instituția este Literatură și limbă engleză, care se situează în poziția 251-301.

Criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul QS sunt reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul studenți/profesor, internaționalizare și citări/cadru didactic.

 

 

 

Citiți și despre: