Stiri: Social

UNSAR: 1 din 6 camioane produce în fiecare an un accident

13.08.2016

Frecvența ridicată cu care se produc accidente în care sunt implicate vehicule ale companiilor de transport rutier este îngrijorătoare, atrage atenţia Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare. Conform datelor UNSAR, doar în ultimele zile s-au produs trei accidente grave, în care au fost implicați transportatori, care au lăsat în urmă trei persoane decedate și nouă răniți. Într-unul dintre accidente a fost implicat un autocar în care se aflau 63 de turişti, dintre care 50 de copii. În acest context, Uniunea susține nevoia protejării victimelor drumurilor din România.

„Accidentele grave în care sunt implicați transportatorii confirmă statisticile îngrijorătoare realizate de autorități. Cea mai mare frecvență medie a daunei, de 15,87%, este înregistrată la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) deținute de persoane juridice, conform analizei independente realizată de către compania de consultanță Milliman pentru perioada 2013 – 2015 și publicată de ASF. Ceea ce înseamnă că 1 din 6 camioane produce în fiecare an un accident. Mai mult decât atât, circa 1.900 de români și-au pierdut anul trecut viața în accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au suferit vătămări”, atrage atenţia UNSAR.

Asociaţia consideră că transportatorii ar trebui să găsească urgent soluții pentru a limita tragediile de tipul celor petrecute în ultimele zile în România, care conduc la pierderi de vieți și vătămări corporale irecuperabile.

De asemenea, UNSAR atrage atenția că transportatorii ar trebui să promoveze comportamentul responsabil în rândul șoferilor lor.