Stiri: Finante

Tranzactie piata asigurarilor

UNSAR a lansat o platformă de educație financiară în asigurări

09.06.2017

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a lansat propria plaformă online de educație financiară în asigurări, primul proiect de acest gen la nivelul industriei de asigurări din România. Acest proiect este parte a strategiei 2017 – 2020, asumate de UNSAR la începutul acestui an, strategie care are ca punct central consumatorul de asigurare.

Sub sloganul “Asigură-te că știi”, plaforma www.asiguropedia.ro își propune să se adreseze direct consumatorilor și potențialilor consumatori de asigurări din România, cu scopul de a-i face să înțeleagă clar beneficiile și modul de funcționare al asigurărilor, dar și cum pot fi evitate anumite riscuri.

UNSAR consideră că educația financiară este esentială pentru consumatorul de asigurări, un nivel crescut al cunoștințelor permițându-i acestuia să aleagă produsele de asigurare care îi acoperă cel mai bine nevoile.

În acest moment, în România, rolul asigurărilor în protecția cetățenilor și în prevenirea destabilizării bugetului familiei atunci când un eveniment nefericit se întâmplă nu este clar înțeles de către consumatori, lucru care se reflectă și în interesul scăzut pentru produsele de asigurare facultative. Din contra, la nivel european, piața asigurărilor facultative o depășește cu mult pe cea a asigurărilor obligatorii, acest lucru fiind un indicator atât al nivelului de educație financiară, cât și al gradului de maturizare a pieței de asigurări.

“Noua platformă de educație financiară este o oportunitate pentru o comunicare reală între industrie, pe de o parte, reglementatori și consumatori, pe de altă parte. Doar punând împreună expertiza, așteptările și nevoile tuturor părților implicate în piața de asigurări vom putea să ne atingem țelurile. Nu sunt doar vorbe, relația cu clienții stă la baza afacerilor pe care asigurătorii le desfășoară, la fel și o comunicare deschisă și constructivă cu toate autoritățile statului cu atribuții în domeniu. Îi invit pe toți cei implicați în piață să utilizeze și să dezvolte împreună cu UNSAR acest nou instrument”, a declarat Adrian Marin, Președintele UNSAR.