UNSAR amenda Consiliul Concurentei

Reacția UNSAR după sancțiunea primită de la Consiliul Concurenței

05.12.2018

UNSAR amendă Consiliul Concurenței. UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a anunțat, într-un comunicat de presă, că a luat act de decizia Consiliului Concurenței și așteaptă comunicarea motivării acesteia pentru a stabili pașii următori.

UNSAR spune că nu a participat la săvârșirea unei fapte anticoncurențiale

Uniunea consideră că, prin activitatea desfășurată pentru a-și atinge scopul pentru care a fost înființată, nu a participat la săvârșirea unei fapte anticoncurențiale.

De asemenea, UNSAR își subliniază angajamentul pe termen lung de consolidare a colaborării cu toate autoritățile statului în vederea dezvoltării sectorului de asigurări din țara noastră și în beneficiul consumatorilor de asigurări.

UNSAR amendă Consiliul Concurenței. ”Am luat act de decizia acestei autorități”

„În contextul recentei investigații a Consiliului Concurenței, dorim să transmitem că am luat act de decizia acestei autorități și că ne menținem dreptul de a o contesta în instanță, considerând conduita noastră pe deplin conformă cu normele de concurență. În acest context, subliniem că suntem o organizație cu o experiență de aproape 25 de ani în domeniul asigurărilor și că rămânem conectați la evoluțiile rapide ale societății în care activăm, având în centrul acțiunilor noastre consumatorul și industria, deopotrivă”, au declarat reprezentanții UNSAR.

Uniunea mai precizează că a inițiat, încă din anul 2015, un amplu proces de reorganizare. Astfel, UNSAR urmărește să devină o organizație puternică, în beneficiul economiei românești, al pieței de profil și al consumatorilor.

Proiectele UNSAR

Alături de companiile sale membre, UNSAR a demarat un proiect pentru creșterea gradului de transparență a industriei locale de asigurări.

„Continuăm astfel demersurile noastre de consolidare a organizației și lansăm un proiect de raportare prin care vom crește gradul de transparență a industriei de profil în beneficiul consumatorilor, publicând rezultate privind indicatorii cheie agregați specifici pieței. Prin astfel de proiecte, dorim să fim și mai clari în ceea ce privește angajamentul nostru atât față de respectarea legislației în vigoare, cât și față de consumatori”, precizează reprezentanții UNSAR.

Membrii UNSAR

UNSAR reunește 20 societăți de asigurare și reasigurare din România. Asociația contribuie în mod semnificativ la evoluția economiei naționale.

Având aproape 10.000 de angajați direct, companiile de asigurări dețin un rol important în dezvoltarea României. Este vorba de proiecte de investiții și de crearea de locuri de muncă în comunități.

În luna mai a anului 2019 UNSAR organizează Conferința Anuală a Insurance Europe, organizația europeană a asigurătorilor. Țara noastră devine, prin urmare, prima țară din Europa Centrală și de Est care găzduiește acest important eveniment.

Citește și Piața de e-commerce în 2019. Tendințe și sfaturi pentru creșterea performanțelor magazinelor online

 

 

 

Citiți și despre: