Stiri: Companii

UNSAR amenda Consiliul Concurentei

UNSAR are un nou director general

22.08.2018

Adunarea Generală a UNSAR a validat numirea lui Alexandru Ciuncan în funcția de director general al asociaţiei, începând cu data de 10 septembrie 2018. Propunerea Comitetului de Direcție pentru această funcţie a fost făcută în urma unui proces de recrutare și selecție complex, care a avut în vedere calitățile manageriale și experiența națională și internațională în domeniu, atribute absolut necesare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale UNSAR: dezvoltarea industriei de asigurări din România și recâștigarea încrederii clienților.

În acest context, Adrian Marin, președintele UNSAR, a declarat: „Doresc să profit de această ocazie pentru a mulțumi Soranei MANTHO pentru activitatea desfășurată până în acest moment. Îi urăm mult succes pe viitor în proiectele sale personale”.

„Venirea lui Alexandru pe această poziție marchează o nouă etapă în evoluția Uniunii și creează premise favorabile pentru dezvoltarea industriei de profil din România”, a declarat Președintele UNSAR, precizând că „din punct de vedere instituțional, UNSAR este acum o organizație stabilă și mai puternică, cu proiecte pe măsură, în beneficiul pieței și al clienților noștri, în spiritul legislației europene”, a completat acesta.

Având o experiență de 17 ani în industria asigurărilor din România și din Europa Centrală și de Est, Alexandru Ciuncan vine după cinci ani petrecuți în calitate de membru al celor două grupuri consultative ale EIOPA – Autoritatea Europeană în Asigurări și Pensii Ocupaționale, în calitate de expert în protecția consumatorului și market conduct. El are, de asemenea, un background solid în jurnalism financiar, comunicare și business development în cadrul companiei XPRIMM și al APPA-Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor.

„Mă alătur UNSAR având convingerea și încrederea că această industrie are de jucat un rol important în dezvoltarea economică și socială a României, contribuind la creșterea nivelului de bunăstare al cetățenilor săi. Sunt bucuros să pot pune în valoare, din această nouă poziție, experiența pe care am acumulat-o în instituțiile europene”, a punctat Alexandru Ciuncan , noul director general al UNSAR.