Stiri: Companii

Unul din zece români comandă online desert. Ce prăjituri preferă ei?

11.07.2018

Românii preferă să comande deserturi alături de alte preparate, într-o pondere de aproximativ 11% din totalul comenzilor, conform datelor foodpanda.ro, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România. Clătitele și papanașii se află în topul celor mai comandate deserturi de către clienții platformei, urmate de tortul tiramisu, cheesecake și plăcintă cu vișine.

Intervalul orar în care românii comandă cele mai multe deserturi pe platforma foodpanda este cu precădere seară, la cină, între 18:00 și 19:00, și într-un procent mai mic la ora prânzului. În ceea ce privește zilele săptămânii, comenzile cresc semnificativ în cea de-a doua parte a săptămânii, joia fiind cea mai bună zi pentru livrări atât la birou, cât și acasă, urmată de ziua de sâmbătă.

„În ultimul an, am observat o creștere semnificativă a numărului de clienți care comandă desert alături de alte preparate. Majoritatea restaurantelor partenere au în meniu și categoria deserturi, însă, există o tendință acentuată a clienților de a comanda deserturi de la restaurante care au exclusiv acest specific, și unde oferta este mult mai variată, de la dulciurile tradiționale la cele raw-vegane”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

În orașul Timișoara sunt cele mai multe restaurante care livrează exclusiv deserturi, cu precădere clătite, Crepes Factory, Clătite la tigaie, Crepes Factory, Choco Kebab, Pandy Cakes, Crazy Donut, acesta fiind urmat de București cu Pancakes&More, Bubble Donuts, Bubble Waff sau Rawyal Brunch&Cakes si apoi de Cluj cu Donuterie, Un Dulce de la Vlad Muresan și Vaferia Delivery.