Stiri: IT&C

UPC România se extinde. A preluat una dintre cele mai mari companii independente de cablu

26.10.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 7 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

UPC România a încheiat un acord pentru achiziţia reţelei furnizorului de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din judeţul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din ţara noastră. Astfel, compania îşi măreşte portofoliul cu în jur de 20.000 de abonamente, care se adaugă la cele 1,971 milioane de abonamente pe care le deţine la ora actuală.

Preluara reţelei Novasat face parte din strategia companiei de extindere pe piaţa locală.

Strategia se concentreazã atât pe creştere organică şi extindere de reţea, cât şi pe achiziţii. Doar în prima jumătate a anului curent, UPC a adăugat în portofoliu aproximativ 21.000 de abonamente de televiziune şi internet prin preluarea reţelelor Tiţa & Company şi Green Zone din localităţile Mizil şi Urlaţi, judeţul Prahova şi a reţelelor Olcab şi Century Net din judeţul Suceava.

„Ne concentrăm atenţia pe extinderea ariei de acoperire a serviciilor noastre atât prin creştere organică şi extindere de reţea, cât şi prin achiziţii de mici operatori. Liberty Global are încredere în piaţa din România şi potenţialul său de creştere, iar achiziţionarea reţelei Novasat vine să susţină acest angajament. La jumătatea acestui an numărul de gospodării din România acoperite de reţeaua UPC este de 2,5 milioane, o creştere cu aproape 25% faţă de aceeaşi periaodă din 2010. Vom continua achiziţiile şi investiţiile în infrastructurã, pentru extinderea zonei de acoperire a reţelei noastre – în 2015 am planificat peste 35 milioane de euro”, a declarat directorul general al UPC România, Robert Redeleanu.