Stiri: Logistica

UPS a precomandat 125 de camioane electrice

22.12.2017

Compania UPS a plasat o precomandă pentru 125 de cap-tractoare complet electrice Tesla Semi. Noile vehicule vor intra, aşadar, în flota UPS de autovehicule cu combustibil alternativ și tehnologie avansată, care include camioane și cap-tractoare propulsate electric, cu gaze naturale, propan și alți combustibili netradiționali.

„De peste un secol, UPS a testat și implementat, în premieră la nivel de industrie, noi tehnologii pentru eficientizarea flotelor. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem angajamentul de a excela cu Tesla. Aceste camioane electrice revoluționare vor reprezenta începutul unei noi ere în îmbunătățirea siguranței, reducerea impactului asupra mediului și reducerea costurilor totale de proprietate”, a declarat Juan Perez, directorul departamentului de tehnologia informației și inginerie.

Compania a furnizat companiei Tesla informații necesare despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul așteptat de performanță a vehiculului pentru ciclul de funcționare UPS.

Precomanda face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) în cadrul operațiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, până în 2025, obiectiv asumat utilizând o metodologie aprobată de inițiativa Science Based Targets.

Compania își propune ca 25% din energia electrică consumată să provină din surse de energie regenerabile, până în 2025. În plus, până în 2020, UPS are în plan ca unul din patru vehicule noi cumpărate anual să fie alimentat cu combustibili alternativi sau să fie un vehicul cu tehnologie avansată – de la 16%, în 2016.

De asemenea, UPS își asumă ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina convenționale, în creștere de la 19,6%, în 2016.