Stiri: Companii

UPS are un nou CEO

10.06.2014

Cea mai mare companie de curierat din lume, UPS, va avea începând cu 1 septembrie un nou Chief Executive Officer (CEO), David Abney preluând această funcţie. În prezent, acesta ocupă funcția de COO (Chief Operating Officer) în cadrul companiei, iar Scott Davis , care deține, din 2008, funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație și CEO, se va retrage din UPS și va păstra funcția de președinte non-executiv al companiei.

David Abney va fi al 11-lea CEO din istoria de 107 ani a companiei, acesta începându-şi cariera în cadrul UPS în anul 1974, fiind angajat part-time, ca încărcător colete.

De-a lungul carierei sale de 40 de ani, a ocupat diferite poziții operaționale, avansând până la actuala funcție.

„Consiliul de Administrație UPS îl felicită pe David pentru noua sa funcție. UPS dă dovadă de profunzime managerială și a promovat în mod curent directori din cadrul companiei pentru funcția de CEO. După o analiză atentă a candidaților, Consiliul apreciază că David are experiența, viziunea și calitățile de lider necesare pentru a conduce UPS.”, a afirmat Duane Ackerman, membru în Consiliul de Administrație UPS și președinte al Comisiei de Nominalizare și Guvernanță Corporativă.