Stiri: Logistica

UPS îşi măreşte flota cargo. Compania a comandat 18 noi aeronave

14.02.2018

UPS a anunţat că a comandat 14 aeronave cargo Boeing 747-8 și patru noi avioane Boeing 767, cu scopul de a-și mări capacitatea de transport, în contextul creșterii cererii de servicii aeriene. Noile aeronave vor completa flota deja existentă și nici o aeronavă nu va fi înlocuită.

Aeronavele vor fi livrate în regim accelerat, pe baza comenzii realizate de companie în 2016 pentru alte 14 aeronave cargo Boeing 747-8. Cele 32 de aeronave vor fi livrate până la sfârșitul anului 2022, suplimentând capacitatea de transport a UPS cu peste 4.082 de tone. Flota aeriană globală a companiei include mai mult de 500 de avioane deținute sau închiriate. În 2017, UPS a primit trei noi aeronave cargo 747-8.

„Cererea de transporturi aeriene în interiorul SUA și de livrări aeriene în ziua următoare și amânate se extinde la niveluri record. Segmentul UPS International a ajutat la creșterea exportului cu două cifre în patru trimestre consecutive”, a declarat David Abney, președinte și CEO UPS. „Pentru a susține această cerere puternică din partea clienților, vom continua să investim în capacitatea aeriană de transport, asigurând legătura atât de importantă pe care clienții noștri trebuie să o aibă cu piețele din întreaga lume”.

Pe lângă cererea tot mai mare a clienților pentru servicii expres, recenta reformă fiscală din Statele Unite permite UPS să utilizeze economiile fiscale pentru a crește semnificativ investițiile de capital și pentru a le demara mai devreme decât era planificat.

„Anul acesta celebrăm cea de-a 30-a aniversare a UPS Airlines și observăm o cerere fără precedent pentru serviciile noastre aeriene”, a declarat Brendan Canavan, președintele UPS Airlines. „Noile aeronave ne vor permite creșterea capacității de transport pe toate rutele, creând astfel un efect în lanț, care ne va mări capacitatea de transport pe rutele regionale din întreaga lume.”