Stiri: Logistica

UPS se extinde pe segmentul de intermediere în transporturi

10.01.2017

Compania UPS a anunțat preluarea Freightex, o companie de logistică din Marea Britanie, specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road. Ca urmare a achiziției, UPS își consolidează prezența pe piețele britanică și europeană de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) și de intermediere în transporturile rutiere over-the-road și va accelera procesul de dezvoltare globală și regională, de la o bază de clienți și transportatori existentă.

Această preluare îi urmează achiziţiei de către UPS a companiei Coyote Logistics, în luna august a anului 2015. Coyote este un furnizor de top de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord.

„Marea Britanie și Europa sunt piețe 3PL strategice de creștere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră. Această achiziție le oferă clienților UPS acces imediat, competitiv și expertiză pe piețele din Marea Britanie și Europa. Intenționăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficiență și o dezvoltare continuă”, a afirmat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer.

Piața europeană de servicii logistice pentru terțe părți a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2016. Astfel, sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie și piața totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piața globală și este de așteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii și transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere.

Prim urmare, operațiunile derulate de către Freightex vor asigura clienților UPS o soluție britanică și europeană la cheie, unde serviciile de intermediere de marfă reprezintă cea mai competitivă opțiune.

„Suntem încântați să ne alăturăm organizației UPS și operațiunilor de brokeraj derulate de Coyote. UPS și Coyote dețin tehnologii de top, o politică solidă de relații cu clienții, precum și un palmares dovedit. Vom fi mai eficienți datorită tehnologiei Coyote, continuând în același timp să ne depășim concurența și să oferim rezultatele pe care clienții noștri se așteaptă să le livrăm”, a declarat Tim Phillips, CEO Freightex.