Slide

Stiri: Logistica

Urgent Cargus: 1,63 milioane euro pentru eficientizarea activității în perioada Black Week

17.11.2014

Compania Urgent Cargus a investit 1,63 milioane de euro pentru eficientizarea activității companiei pentru perioada Black Week (21-30 noiembrie). Compania estimează că în această perioadă numărul de expedieri va crește cu 125% față de luna noiembrie 2013, iar comparativ cu primele două săptămâni din luna noiembrie 2014, numărul de expedieri va avansa cu 56%.

Investițiile au vizat eficientizarea procesului logistic, mărirea capacității pentru depozitare, suplimentarea flotei existente și a numărului de curieri cu 40%, precum și extinderea programului normal de lucru pentru zilele de sâmbătă și duminică.

Urgent Cargus preconizează că va transporta 1 milion de kilograme de colete în fiecare noapte, acest lucru însemnând un total de circa 1 milion colete pentru toată perioada.

“Pentru noi urmează cea mai provocatoare perioadă din an. În 2014 nu vom mai avea doar 24 ore de reduceri, ci o întreagă săptămâna, iar succesul unui eveniment de o asemenea anvergură este dat de o bună planificare. În ultimele 6 luni am pus la punct toate detaliile pentru Black Week 2014 împreună cu partenerii noștri din comerțul online. Am dezvoltat împreună proiecte speciale, soluții particularizate pentru nevoile și previziunile fiecăruia dintre ei. Reușita noastră de Black Week va fi motivația principală pentru ca partenerii noștri din comerțul online să ne fie alături și pe viitor, iar consumatorii să poată beneficia de cele mai bune servicii”, a afirmat Gian Sharp, CEO Urgent Cargus.

Investiția a presupus și implementarea unui nou sistem de preluare și sortare automată a coletelor, dotat cu tehnologie de ultimă oră și cu 5 benzi principale de alimentare și 80 benzi de sortare. Utilizat la capacitate maximă, sistemul poate prelua și sorta 8.000 de colete pe oră, ce pot fi pregătite automat pentru 40 destinații diferite.

De asemenea, spațiul pentru depozitare existent în București, Măgurele, a fost extins cu 2.000 metri pătrați pentru a putea acoperi volumele în creștere, tranzitate în perioada 21-30 noiembrie. Astfel, Urgent Cargus va dispune în total, de 9.000 metri pătrați destinați depozitării.