Userii de smartphone-uri și tendințele de viitor

27.08.2015

Potrivit unui studiu realizat de Alcatel-Lucent se indică oportunități majore pentru viitorul producătorilor de telefoane inteligente la nivel mondial.  Persoanele care au participat la studiu tind, cu preponderență, să se bazeze tot mai mult pe apeluri care s-ar putea efectua prin intermediul Wi-Fi-ului.

Studiul realizat pe un număr de 5500 de utilizatori de telefoane inteligente scoate la iveală faptul că acești consumatori de tehnologie își doresc realizarea de apeluri video și posibilități mai bune pentru apeluri voce și video în mod HD.

Noile tehnologii indică faptul că noile tehnologii vor schimba total felul în care utilizatorii de telefoane mobile vor interacționa cu serviciile din toată lumea.

Concluziile studiului realizat de Alcatel spun că peste 30 la sută dintre respondenți își doresc să realizeze din ce în ce mai multe apeluri de tip video și voce de calitate înaltă.

De asemenea, studiul conclude că peste 60 la sută dintre utilizatorii de smartphone din Japonia, Marea Britanie și SUA s-au arătat dispuși să plătească pentru servicii de comunicații inițiate de terminale conectate la IoT (Internetul Lucrurilor), acest procent fiind și mai mare în Brazilia.

Utilizatorii de smartphone știu exact ce aplicații și servicii își doresc, iar acest studiu îi ajută pe operatori să înțeleagă nevoile lor și să se diferențieze, prin serviciile oferite, de alți jucători de top, identificând adevărate oportunități de afaceri. Suntem dornici să colaborăm cu clienții noștri și să le oferim informații în baza cărora pot acționa, direct de la consumatorul primar, folosindu-ne de experiența noastră în domeniul rețelelor IP și de bandă ultralargă. Mai mult decât atât, putem oferi sprijin în descoperirea unor noi oportunități de a oferi servicii de comunicații mobile, folosindu-ne de portofoliul vast de care dispunem – inclusiv Rapport™ cloud communications software, care simplifică distribuția de servicii, încurajând astfel inovația”, a declarat Josh Aroner, vice președinte al IP Platforms Marketing, Alcatel-Lucent.

 

Citiți și despre: