Stiri: IT&C

Utilizatorii de smartphone dedică mai mult timp comunicării prin apeluri voce

31.08.2015

Un studiu realizat de Ericsson scoate la iveală faptul că peste 30 la sută dintre utilizatorii de smartphone-uri dedică mai mult timp apelurilor voce, mesajelor și protocoalelor voice over internet. O pondere mare referitoare la timpul petrecut pe smartphone relevă că userii acestor gadgeturi folosesc din ce în ce mai mult rețelele de socializare.

Studiul ConsumerLab ”Comunicarea în lumea aplicațiilor mobile” realizează o analiză vizavi de modul în care userii de smartphone interacționează cu aplicațiile mobile. Pe măsura acestui studiu se pot oferi date concrete legate de felul în care va arăta viitorul pe măsură ce tehnologia evoluează.

Diversitatea în funcție de zona geografică demonstrează că aplicațiile pentru mobil, în funcție de limbă și cultură, sunt folosite în proporție diferită în țări precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Japonia sau Coreea de Sud.

În urma studiului realizat de Ericsson s-a observat că în acest moment comunicarea tinde să fie o activitate dominantă în activitățile desfășurate pe smartphone-uri de utilizatori. Mai exact pentru 30 la sută dintre useri timpul petrecut pe telefon este dedicat apelurilor voce, mesajelor, protocoalelor voice over internet, precum Skype, email-urilor și rețelelor de socializare.

Pentru utilizatorul obișnuit, am descoperit că lățimea de bandă este ocupată în proporție de 40-50% de datele consumate de aplicațiile de comunicare, în timp ce datele video ocupă doar 20%”, a declarat Swetleena Swain, Senior Advisor, Ericsson ConsumerLab.

De exemplu, userii de smartphone din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii folosesc mai des apelurile tip voce în comparație cu țări asiatice ca Japonia sau Coreea de Sud unde se preferă adesea aplicațiile de comunicare dezvoltate local.

În mod normal, aplicațiile din SUA sunt create pentru un public vorbitor de limba engleza, astfel încât nu este de mirare că acestea sunt folosite preponderent în țările vorbitoare de engleză”, a adăugat Swetleena Swain.