Vacanta de iarna 2020-2021

Vacanţa de iarnă 2020-2021: Turiştii români au renunţat să mai facă rezervări

27.11.2020

Vacanţa de iarnă 2020-2021. Turiștii români au renunțat să mai facă rezervări pentru perioada vacanței de iarnă în proporție de 90% față de anul trecut, se arată într-un studiu realizat de IRI Travel.

Acest lucru a fost cauzat de faptul că mai toate destinațiile din țările în care mergeau în anii trecuți, sunt pe lista statelor care cer un test negativ pentru COVID sau din care la întoarcere trebuie să stai în carantină 14 zile.

Vacanţa de iarnă 2020-2021. Destinaţiile alese

„Din cei 90% care nu mai pleacă în afară pentru vacanță, 60% se vor orienta către stațiuni montane românești, dar nu foarte aglomerate. Am primit foarte multe cereri de ofertă pentru stațiuni cu pârtii mai „remote” precum Azuga, Bușteni, Rânca, Straja, Slănic Moldova”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Din acest total:

  • 27% au solicitat pachete pentru stațiuni din nordul Moldovei (Vatra Dornei, Slănic Moldova, Durău, Câmpulung Moldovenesc)
  • 31% au solicitat oferte pentru Transilvania (Arieseni, Băile Tușnad, Harghita Băi, Izvorul Mureșului, Toplița, Băile Homorod)
  • 40% vor pachete turistice pentru Valea Prahovei (Azuga, Sinaia, Predeal, Bușteni, Poiana Brașov).

Vacanţa de iarnă 2020-2021. Când se deschide sezonul de schi?

„Totodată, rezervările nu mai sunt la fel de ferme precum erau anul trecut, turiștii români fiind în expectativă pentru a vedea ce se întâmplă după data de 10 decembrie, când cel mai probabil se va și deschide sezonul de iarnă și de schi. Dacă până la aceasta dată ştiam, deja, că majoritatea stațiunilor sunt ocupate la o capacitate de 90-95% pentru perioada de Crăciun și Revelion, acum, nivelul de rezervare ajunge undeva la 25-30%”, a mai spus Bădîrcea.

Vacanţa de iarnă 2020-2021. Rezervările sunt foarte reduse

Rezervările sunt foarte reduse pentru că turiștii nu știu dacă hotelierii pot să asigure, în afară de cazare și mesele curente, și petrecerile de Crăciun și Revelion, așa cum sunt în pachetele pe care le-au promovat încă din această vară.

Mai mult, 67% dintre rezervări au fost făcute cu avans zero. În plus, 31% au un avans minim de 5 sau 10%. Restul de 2% au plătit integral vacanța.

Bugetul alocat

Și valoarea pachetului face diferența acum. Românii nu mai aleg pachetele mai scumpe. Dacă anul trecut mergeau la hoteluri mai scumpe de 4 stele, unde plăteau 800-900 de euro/ persoană, în Poiana Brașov, acum marea majoritatea solicitărilor au buget de maximum 500 de euro. De asemenea, românii nu mai aleg să meargă pentru 6 nopți și doar 3 sau 4 nopți.

Citeşte şi Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 începe pe 15 decembrie. Ce valoare au voucherele?

 

Citiți și despre: