Vacanta in 2020

Vacanţa în 2020: Cum influenţează pandemia de coronavirus planurile europenilor?

19.07.2020

Vacanţa în 2020. În timp ce efectele pandemiei de coronavirus continuă să limiteze turismul la nivel european și în restul lumii, cetăţenii UE continuă să spere la vacanțe în interiorul și în afara țărilor de proveniență. Potrivit ultimului studiu realizat de LuggageHero alături de All4Travel, mai mult de trei sferturi dintre respondenții din Europa încă speră la măcar o călătorie în afara țării până la finalul acestui an.

Vacanţa în 2020. Ce spun românii?

Nici românii nu fac notă discordantă. 61% dintre ei afirmă că vacanțele în străinătate nu vor fi înlocuite de concediile petrecute în țară.

După relaxarea celor mai multe dintre restricțiile de călătorie, 37% dintre respondenții europeni au avut cel puțin o mini-vacanță în interiorul țării din care provin, iar alți 17% au călătorit deja în afara țării.

Românii au fost mult mai dornici de escapade. 59% dintre ei au afirmat că deja au călătorit în interiorul țării, după ridicarea restricțiilor.

Vacanţa în 2020. Călătoriile în altă ţară

Peste trei sferturi dintre respondenții europeni (77%) au spus că încă își doresc să călătorească într-o altă țară în timpul acestui an. Dintre ei, 69% vor să viziteze cel puțin un oraș, iar 31% se vor limita doar la destinații în mijlocul naturii.

Comparând intențiile de călătorie în viitorul apropiat cu cele pentru restul anului, 30% dintre ei afirmă că nu vor călători în străinătate în lunile de vară datorită riscului de infectare cu noul coronavirus. Alți 17% spun că oricum nu își propuseseră să călătorească în afara țării în lunile de vară, independent de pandemie. Aproape două treimi dintre participanții europeni sunt mai optimiști privind posibilitatea de a călători în străinătate în timpul lunilor de toamnă.

Vacanţa în 2020. Protejarea pasagerilor

În legătură cu modul în care companiile aeriene ajută în protejarea pasagerilor privind infectarea cu COVID-19, doar aproximativ o treime dintre participanții europeni (38%) au spus că au încredere să călătorească cu avionul. Alți 24% afirmă că nu au de ales, deci vor zbura chiar dacă nu sunt total încrezători în măsurile luate de companiile aeriene.

În plus, un sfert dintre respondenții europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind mașina personală, pentru mai multă siguranță în timpul pandemiei.

Cazare

Numai 39% dintre europenii care vor avea nevoie de cazare în 2020 afirmă că preferă camerele de hotel în defavoarea închirierilor pe termen scurt (AirBnB, Booking, etc.), pentru măsurile de igienă specifice perioadei de pandemie. Diferenţa de 61% au încredere în măsurile pe care le iau administratorii locuințelor închiriate pe termen scurt pentru a asigura igiena necesară în această perioadă.

Vacanţa în 2020. Bugetele alocate

Pe de altă parte, cetăţenii UE continuă să reducă din bugetele de vacanță. În luna martie, europenii au fost întrebați dacă se așteaptă să aibă același buget pentru vacanțele din acest an iar 46% dintre ei au confirmat acest lucru. În aprilie și iulie, aceste numere au scăzut la 36%, respectiv 37%. În cazul celor care vor reduce bugetul de călătorii, procentul diminuării sumelor disponibile a crescut, aproximativ o treime afirmând că vor cheltui cu minim 40% mai puțin decât planificaseră înaintea pandemiei.

Vacanţa în 2020. O abordare sigură

„Suntem încântați de faptul că cei care călătoresc sunt optimiști dar atenți, pentru că aceasta este abordarea potrivită și sigură,” afirmă Jannik Lawaetz, CEO și co-fondator al LuggageHero. „Și noi acționăm după aceleași principii, de aceea am adoptat schimbări pentru a oferi servicii turistice fără contact personal. Rezervările sunt efectuate pe site sau în aplicație, iar clienții aplică sigiliile de siguranță în timpul procesului de stocare. Ca întotdeauna, anulările rezervărilor sunt gratuite în totalitate. În plus, extindem rețeaua de locații partenere în cele 26 de orașe europene în care suntem prezenți, având mai mult de 40 de locații doar în Paris, de exemplu.”

Citeşte şi Transgaz obţine un împrumut de 300 de milioane de lei. Anunţul făcut de companie

 

 

 

Citiți și despre: