Destinatii de vacanta 2020

Vom mai putea călători în acest an?

21.04.2020

Vacanțe 2020. Mai mult de 75% dintre respondenții europeni vor continua să călătorească în acest an, arată un studiu realizat de LuggageHero. Așadar, mai exact, 78% dintre participanții europeni încă plănuiesc să călătorească între lunile iunie-decembrie 2020, atât timp cât localitatea lor sau destinația nu vor fi în carantină.

Vacanțe 2020. Călătorii anulate

De asemenea, potrivit studiului, 91% dintre respondenți deja au anulat rezervările pentru călătorii în lunile aprilie-mai sau sunt pe cale să o facă în curând.

64% au spus că bugetul de vacanță pentru anul 2020 va fi mai mic decât se așteptau înaintea pandemiei.

În comparație cu un sondaj similar efectuat luna trecută, rezultatele din aprilie arată o continuare a dorinței de călătorit. Totuși, cercetarea indică și o creștere a precauțiilor legate de vacanțele din 2020.

Vacanțe 2020. Pandemia de coronavirus și turismul

Efectele fără precedent ale pandemiei de coronavirus asupra turismului continuă să fie resimțite din plin în Europa și în restul lumii, oamenii continuând să își modifice planurile de călătorie.

Deși există restricții, mulți călători încă sunt optimiști și abia așteaptă să pornească din nou la drum în cursul acestui an.

LuggageHero este o rețea de găzduire a bagajelor în 40 de orașe din Europa și America de Nord. Raportul a fost efectuat între 5-9 aprilie 2020 prin formulare online.

Vacanțe în perioada iunie-decembrie 2020

Întrebați despre călătoriile din perioada iunie-decembrie, 54% dintre europeni deja aveau deplasări planificate. În plus, două treimi plănuiau să meargă alături de cel puțin încă o persoană.

Dintre cei care au spus că vor călători în perioada iunie-decembrie, aproape jumătate (44%) afirmă că nu se vor orienta către altă destinație decât cea planificată deja. Cu toate acestea, 35% vor încerca să evite orașele mari și transportul public, îndreptându-se mai ales către parcuri naturale sau alte locații mai izolate.

Vacanțe 2020. Călătoriile în străinătate

Aproape jumătate dintre respondenți încă doresc să plece în afara țării. În schimb, 47% iau în considerare să înlocuiască vacanțele internaționale cu cele din interiorul țării în 2020.

Numai 6% dintre respondenții europeni spun că nu vor călători deloc în 2020, o scădere considerabilă față de sondajul efectuat cu aproximativ 3 săptămâni în urmă, când 17% menționau acest lucru. Cel mai probabil, această creștere se datorează forțării călătorilor împătimiți de a sta în casele lor în ultima perioadă.

Vacanțe 2020. ”Credem că cererea va reveni puternic”

Jannik Lawaetz, CEO la LuggageHero afirmă că se simte impulsionat de dorința crescândă a oamenilor de a explora lumea și a căuta noi experiențe.

„Deși oamenii, pe bună dreptate, își anulează călătoriile din lunile imediat următoare și probabil că își amână altele, este clar că utilizatorii noștri sunt în continuare dedicați călătoriilor. Credem că cererea va reveni mai puternic decât oricând pe măsură ce ne vom simți din nou în siguranță să călătorim. Personal, abia aștept.”, a spus acesta.

Jannik Lawaetz consideră că între timp industria turismului în general caută noi metode de a crește valoarea serviciilor oferite.

Citește și Rectificare bugetară 2020. Ministerul Educației primește mai mulți bani

 

 

Citiți și despre:

  • Industria turismului, lovită din plin de pandemia de coronavirusIndustria turismului, lovită din plin de pandemia de coronavirus Industria turismului este una dintre cele mai afectate de epidemia de coronavirus, potrivit unui raport al experților Agenției Globale de Turism Online - eSky. Epidemia de coronavirus a început în China. […]
  • Barometrul de opinie Frames & HygieniumBarometrul de opinie Frames & Hygienium Barometrul de opinie Frames & Hygienium. În perioada 29 iunie - 2 iulie 2020 a fost realizat un studiu pentru a evalua atitudinea românilor vizavi de recenta pandemie de coronavirus. Studiul a fost […]
  • Amânare rate 2020: Ce condiții se impun?Amânare rate 2020: Ce condiții se impun? Amânare rate 2020. Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și […]
  • Piaţa IT&C nu a fost ocolită de problemele cauzate de pandemiePiaţa IT&C nu a fost ocolită de problemele cauzate de pandemie Piaţa IT&C din România. La cinci luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, piața IT&C este dominată de precauție și stabilitate, consideră Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica […]
  • Vacanţe 2020: Vor mai călători românii în acest an?Vacanţe 2020: Vor mai călători românii în acest an? Vacanţe 2020. Chiar în contextul pandemiei de coronavirus, românii nu se tem să călătorească în țară după ce măsurile de restricție vor fi ridicate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în luna mai de […]