Stiri: Companii

Vacanta in 2020

Vacanţe 2020: Vor mai călători românii în acest an?

11.05.2020

Vacanţe 2020. Chiar în contextul pandemiei de coronavirus, românii nu se tem să călătorească în țară după ce măsurile de restricție vor fi ridicate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în luna mai de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro. Nu mai puţin de 40% dintre respondenți intenţionează să călătorească după ridicarea restricțiilor. Cazările izolate și rezervările fără risc se numără printre principalele motive în stabilirea unei vacanțe.

Vacanţe 2020. Bugetul alocat

Conform studiului, 31% dintre respondenți au afirmat că aveau deja planificat concediul de anul acesta și aveau această cheltuială deja programată. Bugetul vacanței este așteptat să scadă cu câteva procente, diferența fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare și mai semnificativă în cazul activităților conexe, precum masaj, tur ghidat și altele.

„Pentru prima lună după redeschidere am încurajat hotelierii să vină cu reduceri și pachete atractive care să convingă turiștii să călătorească. Astfel, primii români care vor dori să călătorească pot beneficia la anumite proprietăți de reduceri cuprinse între 10 si 20% din pachetul rezervat” a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro

Destinaţii de vacanţă

Aproape jumătate dintre respondenți spun că România va fi principala destinație de vacanță pentru acest an.

Spre deosebire de alți ani în care prețul avea întâietate în luarea deciziei de cumpărare, în 2020 siguranța și locația proprietății se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanțe. Prin urmare, 38% dintre respondenți optează pentru cazări în zone izolate. Totodată, 31% pun accent pe curățenie și igienizare în vederea rezervării unei cazări.

Vacanţe 2020. Din studiulTravelminit.ro reiese că turiștii români urmează două mari trenduri:

  • caută pensiuni și spații de cazare izolate,
  • caută hoteluri cu standarde ridicate de igienă și respectare a tuturor normelor ce vor fi impuse de autorități.

Printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat se numără:

  • riscul de contaminare cu coronavirus (55%)
  • teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%)
  • teama de a servi mese la restaurant (12%)
  • lipsa banilor
  • restricțiile de distanțare socială
  • măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Vacanţe 2020. Rezervări amânate

Peste 50% dintre români și-au amânat vacanța pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă. 20% dintre respondenți și-au păstrat rezervarea activă, iar 26% și-au anulat rezervările.

Citeşte şi Selgros susţine firmele din domeniul HoReCa