Slide

Stiri: Finante

Vacanţele exotice, din ce în ce mai accesibile

20.04.2015

Vacanţele exotice au devenit, în ultimii doi ani, mai accesibile. Acesta este unul dintre trendurile care s-au făcut remarcate în România, în această industrie. Astfel, de la an la an, turiștii români și-au putut rezerva sejururi în destinații exotice ori la prețuri mai mici, ori cu mai multe servicii incluse, conform agenţiei de turism Eturia.

Reducerea prețurilor, începând din 2012, este de până la 6% pe an, în funcție de destinație și de perioada anului în care se călătorește.

Principalele motive pentru care acest tip de vacanţe s-au ieftinit sunt reprezentate de faptul că turiştii români optează mai des pentru vacanțe în destinații exotice, de creșterea cererii pentru sejururile exotice care a angrenat automat și prețuri mai mici, întrucât agențiile de turism își pot rezerva mai multe camere și bilete de avion, beneficiind de tarife de grup mai bune.

De asemenea, colaborarea dintre agenţiile de turism şi partenerii locali străini s-au consolidat şi au fost înregistrate şi promoţii la biletele de avion.

„Biletul de avion este una dintre cheltuielile cele mai importante în conturarea pachetului final de vacanță. Promoțiile companiilor aeriene determină prețuri mai mici ale sejururilor turistice, iar în ultimii 2 ani companiile aeriene au reduceri semnificative și oferte speciale pentru destinațiile exotice”, au explicat reprezentanţii Eturia.

Partenerii din străinătate au înțeles dinamica turiștilor români și își doresc să lucreze mai mult cu turiștii din Europa de Est. Cu cât rulajul de vacanțe este mai mare, cu atât tarifele percepute sunt mai mici sau includ servicii suplimentare.

„După 8 ani de activitate și 164.168 de zile de vacanță vândute, tot mai multe agenții de turism sau hoteluri partenere din străinătate ne scriu ca să ne ofere reduceri suplimentare pentru turiștii noștri. Sunt interesați de potențialul pieței din România și se întâmplă deseori, de exemplu, în Republica Dominicană, Mexic sau Cuba, să umplem hotelurile de români în anumite perioade. Deci, și românii sunt interesați de destinațiile exotice pe care le oferim” a declarat Sorin Stoica, co-proprietar agenția de turism Eturia, specializată pe vacanțe personalizate și circuite în destinații exotice.