Stiri: Companii

Vacanţele și city breakurile din Europa, mai ieftine din septembrie

01.09.2014

Vacanţele și city breakurile în principalele orase din Europa au, începând cu septembrie, preţuri cu pană la 50% mai mici faţă de cele din perioada verii. Astfel, un city break care include trei nopți de cazare și transport cu avionul poate fi cumpărat chiar și cu mai puțin de 150 de euro, potrivit celui mai mare portal de turism din România, Vola.ro

Scăderea se datorează atât ofertelor de early booking in cazul majoritaţii destinaţiilor, cât și actualizării preţurilor dupa 1 septembrie, cand se consideră ca incepe extrasezonul pentru vacante.

„Cele mai multe persoane își iau concediu vara, de aceea, odată cu începutul toamnei, hotelierii scad preţurile pentru a reimpulsiona cererea. Același lucru, dar intr-o proportie mai mică, este valabil și pentru preţurile companiilor aeriene. Acești doi factori combinaţi fac ca scăderea pentru un pachet de genul city break sau vacanţă să poate ajunge la cateva zeci de procente faţă de preţurile din plin sezon”, a declarat Manuela Melinescu, Marketing Manager Vola.ro.

De exemplus, turistii pot opta pentru un city break la Milano, în luna octombrie, la preţuri de la 128 de euro, în situaţia în care la inceputul verii preţurile pentru aceeași destinaţie porneau de la 230 de euro. Tot în Italia, un city break la Roma costă doar 150 de euro, în loc de 245 euro în luna iulie.

O alta destinaţie cautată, Londra, este acum cu aproximativ 30% mai ieftina. Un city break care include bilet de avion, trei nopţi de cazare cu mic dejun și asigurare medicală are un preț care începe de la 195 de euro.

Nici turiștii care preferă sejururile mai lungi nu vor fi dezamagiţi de ofertele din această toamnă. O vacanţă la inceput de noiembrie in Benalmadena, pe Costa del Sol, costă 181 de euro, în preţ fiind incluse biletul de avion, cazare timp de sapţe nopti într-un apartament și asigurare medicală. Aceeași destinaţie, în luna iulie, era aproximativ 350 de euro, deci cu 50% mai scumpă..

.

Cele mai căutate destinații din această vară

Destinaţiile cele mai căutate vara aceasta pentru sejururi au fost, la fel ca in ultimii ani, Grecia și Turcia, dar piaţa din Romania este totuși in schimbare. “Sub sloganul <Peste 100 de vacanţe>, anul acesta am incercat sa oferim românilor o multitudine de variante, printre care cateva zeci de destinaţii pentru care am creat pachete proprii, precum Sardinia, Coasta Amalfi și Cinque Terre în Italia, coasta Lisabonei  în Portugalia sau Costa del Sol în Spania. Am observat o creștere spectaculoasă a cererii pe astfel de destinaţii, semn ca romanii au ajuns la acel stadiu în care vor și altceva faţă de clasicele vacanţe în Grecia și Turcia”, a mai spus Manuela Melinescu.

3 noi destinaţii

Totodată, pe 3 septembrie, Vola va lansa trei noi destinaţii de city break, Copenhaga, Valencia și Perugia.

„Preconizăm ca și aceste destinaţii vor stârni interesul, datorită tarifelor accesibile. Dar pentru toamnă aceasta ne așteptăm ca în topul preferinţelor românilor sa fie tot marile capitale europene, Roma, Londra, Viena, Paris”, a mai declarat Manuela Melinescu, Marketing Manager Vola.ro.