Stiri: Sanatate

Noi vaccinuri anti-COVID

Vaccin anti-coronavirus. Anunţul făcut de compania farmaceutică Johnson & Johnson

12.06.2020

Vaccin anti-coronavirus. Johnson & Johnson a anunţat accelerarea testelor clinice ale vaccinului candidat pentru COVID-19. Astfel, faza 1/2a a studiului clinic va începe în a doua jumătate a lunii iulie. Aşadar, compania continuă întărirea capacității de producție și a parteneriatelor pentru îndeplinirea angajamentului asumat și a nevoii globale.

Inițial planificat pentru septembrie, studiul urmează să înceapă în a doua parte a lunii iulie.

Vaccin anti-coronavirus. Datele preclinice

Dr. Paul Stoffels, Vice Președinte al Comitetului Executiv și Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson, a declarat că: ”În baza datelor preclinice solide pe care le-am înregistrat până acum, precum și datorită interacțiunii cu autoritățile de reglementare, am reușit să accelerăm suplimentar dezvoltarea clinică a investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Simultan, continuăm eforturile de întărire a parteneriatelor globale importante, precum și investițiile în tehnologiile de producție a vaccinului și în capacitățile de fabricație. Scopul nostru e să ne asigurăm că putem livra lumii un vaccin și să protejăm oamenii de pretutindeni în fața acestei pandemii.”

Vaccin anti-coronavirus. Ce va evalua studiul clinic?

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo al fazei 1/2a va evalua siguranța, reactogenicitatea (răspunsul la vaccinare) și imunogenicitatea (răspunsul imun) la vaccinul SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, investigat în rândul a 1045 de adulți sănătoși cu vârste între 18 și 55 de ani, precum și adulți cu vârste de peste 65 de ani. Studiul va avea loc în SUA și Belgia.

Compania este în discuții cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a începe faza a 3-a a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, studiu clinic devansat față de programarea inițială, ca rezultat așteptat al studiilor din faza 1 și a aprobărilor instituțiilor de reglementare.

Vaccin anti-coronavirus. Discuţii cu partenerii globali

În timp ce compania raportează progrese în dezvoltarea clinică a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, aceasta continuă să-și crească și capacitățile de fabricație și participă în discuții active cu partenerii globali pentru a asigura accesul la nivel mondial. Compania și-a luat angajamentul de a furniza peste un miliard de doze la nivel global pe parcursul lui 2021. Condiţia este ca vaccinul să fie sigur și eficient.

Colaborări

Eforturile companiei de a accelera dezvoltarea și producerea unui vaccin SARS-CoV-2 sunt susținute de o strânsă colaborare între Janssen și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA), parte a Biroului Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite.

COVID-19 aparține unei grupe de viruși denumită coronaviruși care atacă sistemul respirator. În prezent, nu există niciun vaccin aprobat pentru tratamentul COVID-19.

Citeşte şi Peste 13.000 de elevi au luat parte la proiectul Eu și viitorul meu!