Persoane vaccinate COVID-19. 

Vaccin antigripal 2018: Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

19.10.2018

Vaccin antigripal 2018: Ministerul Sănătății a anunţat că suplimentează numărul dozelor de vaccin antigripal utilizate în cadrul campaniei de vaccinare gratuită. În acest context, instituţia a încheiat demersurile pentru cumpărarea unui număr suplimentar de 300 000 doze vaccin antigripal. Aceste doze se adaugă celor 1 000 000 care au fost deja cumpărate pentru campania de vaccinare 2018-2019.

De asemenea, Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că, în primele două săptămâni de supraveghere nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate în laborator. În plus, morbiditatea prin infecții respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat.

Vaccin antigripal 2018: Infecţii respiratorii

Astfel, în cea de-a doua săptămână de supraveghere, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 82 799. Numărul este cu 1,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent. Atunci, se raportau 84.316 de cazuri.

Pe de altă parte, în săptămâna 07-14.10.2018, s-au raportat 12 cazuri de gripă clinică. În urmă cu un an, România avea 25 cazuri înregistrate.

Vaccin antigripal 2018: Câte persoane s-au vaccinat?

Per total, până pe 14 octombrie au fost vaccinate antigripal 60 669 persoane din grupele la risc.

Începând cu 15 septembrie, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică un număr de 696 511 doze vaccin antigripal. Distribuția vaccinului continuă până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vaccin antigripal 2018:  Cea mai sigură metodă de prevenţie

Ministerul Sănătăţii mai precizează faptul că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Instituţia recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

Pe lângă acest lucru, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre modificarea condițiilor de creditare

 

Citiți și despre: