Vaccin antigripal copii 2018

De ce aleg părinţii să nu îşi vaccineze copiii împotriva gripei? Trei mituri complet false

16.10.2018

Vaccin antigripal copii 2018. Anul trecut, gripa a produs un număr extrem de mare de decese. Numai în Statele Unite, aproximativ 80.000 de persoane au murit din cauza virusului gripal şi a complicaţiilor produse de acesta. Din păcate, s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 47 de ani.

Când vine vorba de copii, cifrele sunt, de asemenea, groaznice. Per total, în iarna trecută au murit 183 de copii din cauza gripei. Acesta este cel mai ridicat nivel de când Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din America înregistrează datele privind decesele cauzate de gripă.

Din numărul total, aproximativ 80% nu au fost vaccinaţi împotriva gripei.

Faptul că atât de mulți copii nu au fost vaccinați în fața unei astfel de epidemii de gripă sugerează că o mare parte din tregedii ar fi putut fi evitate, dacă părinții acelor copii ar fi acționat diferit.

Vaccin antigripal copii 2018. Studiul cu rezultate şocante

Un nou studiu oferă, în acest sens, răspunsul la întrebarea de ce părinţii aleg să nu îşi vaccineze copii. Rezultatele cercetării sunt, pur şi simplu, şocante!

Vaccin antigripal copii 2018. Mitul nr. 1

Conform raportului realizat de Spitalul pentru Copii Orlando Health Arnold Palmer, majoritatea părinților cred că micuţul lor se poate îmbolnăvi de gripă de la vaccinul antigripal.

Aşadar, 53% dintre părinţii care au participat la sondaj au declarat că ei crezut că vaccinul antigripal pot infecta, de fapt, oamenii cu virusul gripal.

Vaccin antigripal copii 2018. Ce înseamnă vaccin cu virus viu atenuat?

Cel mai probabil această informaţie total greşită vine din neînţelegerea părinţilor a ceea ce înseamnă un vaccin cu virus viu atenuat sau vaccin cu virus inactiv. Mai exact, este vorba de vaccinurile care acţionează prin activarea sistemului imunitar şi prin producerea de anticorpi.

Vaccinurile viu atenuate conţin virusul care produse boala, însă acesta nu este activ, adică nu poate îmbolnăvi persoane care se vaccinează. Virusul este modificat în laborator şi nu are niciun efect asupra organismului, decât să activeze sistemul imunitar atunci când persoana intră în contact direct cu virusul gripal.

„Părţile din virus care sunt folosite sunt complet moarte, astfel încât nu se face gripă din cauza vaccinului antigripal”, explică un pediatru care a ajutat la realizarea cercetării.

Vaccin antigripal copii 2018. Mitul nr. 2

Părinţii mai sunt îngrijoraţi şi de eficienţa vaccinului antigripal. Astfel, o treime din persoanele intervievate consideră că vaccinul antigripal nu are efect şi nu le poate proteja copiii împotriva gripei.

Medicii spun că vaccinarea este cel mai bun mod de protecţie împotriva virusului gripal. Însă, nu este 100% eficient. Astfel, după administrarea vaccinului antigripal este nevoie de două săptămâni pentru ca organismul să producă anticorpii care luptă împotriva gripei. Dacă o persoană ia gripă în aceste două săptămâni, vaccinul nu are acelaşi efect.

Vaccin antigripal copii 2018. Mitul nr. 3

Însă, cea mai îngrijorătoare convingere a părinţilor este următoarea: aceştia cred că vaccinul antigripal, la fel ca şi alte vaccinuri, pot cauza grave probleme de sănătate.

Studiul arată, de asemenea, că 30% dintre părinţi consideră, în mod greşit, că vaccinul antigripal este o conspiraţie. În plus, 28% dintre părinţi au afirmat că ei cred că vaccinul antigripal poate provoca autism.

Medicii afirmă că niciuna din aceste afirmaţii nu este adevărată. Conform lor, după ani de cercetări, se ştie cu siguranţă că vaccinul antigripal este unul sigur.

Şi dacă numărul deceselor de gripă nu vă pare atât de mare, autorii studiului oferă o comparaţie. Anual, în SUA, în accidentele auto mor 40.000 de oameni, jumătate din numărul deceselor provocate de gripă în iarna trecută.

Citeşte şi Vaccinul antigripal 2018 ajunge în România în septembrie. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

 

 

Citiți și despre: