Stiri: Sanatate

Vaccinuri anti-COVID

Vaccin antigripal tetravalent. Anunțul făcut de Mylan România!

15.11.2019

Vaccin antigripal tetravalent. Mylan România a anunțat livrarea completă a comenzilor de vaccin gripal tetravalent în România, pentru sezonul gripal 2019-2020. Astfel, compania contribuie la prevenirea gripei cu ajutorul vaccinului gripal pe care îl livrează an de an în țara noastră.

Mylan România este furnizorul de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta.

Vaccin antigripal tetravalent. Dozele livrate

Compania anunță livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori. Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional) 1.050.000 de doze. Urmează ca săptămâna aceasta să livreze şi ultima tranşă de 450.000 de doze către beneficiari, potrivit acordului Ministerului Sănătăţii pentru sezonul 2019-2020.

Ce spune conducerea Mylan România?

“De peste opt ani, Mylan și-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm, în două direcții: creșterea gradului de informare a publicului despre impactul gripei și oferirea celor mai eficiente mijloace de prevenție, ca parte a responsabilității pe care o vedem în poziția noastră de producător de vaccinuri. Una dintre prioritățile noastre este să putem furniza la timp vaccinurile către profesioniștii din domeniul sănătății, furnizorii de servicii medicale și pacienți. Și an de an, am reușit să ne respectăm acest angajament”, declară Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul companiei.

Conform acestuia, în 2019 provocarea a fost mai mare, din cauza faptului că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat mai târziu recomandările de tulpini pentru vaccinuri. Chiar și în acest context, Mylan a livrat către distribuitori întreaga cantitate de vaccin, nu doar la timp, ci chiar cu două săptămâni mai devreme decât calendarul agreat contractual.

Vaccin antigripal tetravalent. Disponibilitatea stocurilor

Disponibilitatea stocurilor de vaccin a reprezentat un subiect critic în acest an. Acest lucru s-a întâmplat din cauza:

  • modificărilor frecvente ale tulpinilor dominante de virus gripal
  • dificultăților Organizației Mondiale a Sănătății de a recomanda la timp tulpinile virale din compoziția vaccinurilor gripale, pentru emisfera nordică, pentru sezonul 2019/2020.

Producerea vaccinului gripal reprezintă un proces extrem de complex. Producerea lui durează până la șase luni. Astfel, ceea ce se livrează în sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia. În ciuda acestor provocări, vaccinul gripal tetravalent Mylan este disponibil în timp util pentru pacienții români.

Citește și GPeC SUMMIT. Numărul celor care fac cumpărături online crește