Vaccin coronavirus Moderna.

Comisia Europeană, un nou acord cu producătorul de vaccinuri Moderna

26.11.2020

Vaccin coronavirus Moderna. Comisia Europeană a anunţat că a aprobat un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile, de data aceasta cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul prevede cumpărarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opțiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Vaccin coronavirus Moderna. Un larg portofoliu

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu:

  • AstraZeneca
  • Sanofi-GSK
  • Janssen Pharmaceutica NV
  • BioNTech-Pfizer
  • CureVac

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace.

Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

Vaccin coronavirus Moderna. Ce spune preşedintele Comisiei Europene?

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Mă bucur foarte mult să anunț acordul încheiat astăzi cu societatea Moderna de a achiziționa până la 160 de milioane de doze din viitorul lor vaccin. Acesta este cel de-al șaselea contract încheiat de noi cu un producător de vaccinuri și în prezent lucrăm la un nou contract. Am instituit unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de vaccinuri împotriva COVID-19 din lume, oferindu-le europenilor accesul la cele mai promițătoare vaccinuri actualmente în curs de dezvoltare. Un vaccin sigur și eficace ne poate ajuta să punem capăt pandemiei și să revenim treptat la o viață normală.”

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, avertisment privind testele antigen pentru COVID-19

 

 

 

 

Citiți și despre: