Stiri: Sanatate

Vaccin Moderna

Marea Britanie începe vaccinarea împotriva COVID-19

04.11.2020

Vaccin COVID-19. Marea Britanie ar putea deveni prima ţară din lume care începe vaccinarea împotriva COVID-19 pentru personalul medical şi pentru bătrâni. Publicaţia pulsetoday.co.uk scrie că în perioada următoare urmează să fie anunţat un nou DES (Network Contract Direct Enhanced Service), un fel de contract-cadru prin care se acordă servicii medicale pacienţilor, privind vaccinarea împotriva coronavirusului.

Vaccin COVID-19. Vaccinarea ar trebuie să fie demarată la începutul lunii decembrie

Vaccinarea anti-COVID-19 ar trebui să fie demarată chiar la începutul lunii decembrie. La început vor fi vaccinaţi bătrânii care au peste 85 de ani şi personalul medical.

În prezent, există două vaccinuri pregătite, unul necesitând două doze și care trebuie ținut la minus 70 de grade.

Publicaţia mai scrie că vor fi suficiente resursele alocate pentru a începe vaccinarea.

Vaccin COVID-19. Ce spune un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a spus: „Deși nu există certitudini privind dezvoltarea, producția și lansarea noilor vaccinuri, există posibilitatea ca un vaccin COVID 19 să fie disponibil în Marea Britanie în prima parte a anului 2021″.

Conform acestuia, vaccinarea va începe doar după ce se va dovedi că vaccinul este sigur și eficient.

„Odată aprobat, NHS este pregătit să înceapă programul de vaccinare pentru persoanele din categoriile de risc, înainte ca vaccinul să fie lansat pe scară mai largă”, mai precizează sursa citată.

Citeşte şi Cât aur deţine România şi cât valorează acesta? Datele BNR