Stiri: Sanatate

Vaccin impotriva difteriei

Vaccin împotriva difteriei. Sanofi Pasteur, anunț important

26.11.2019

Vaccin împotriva difteriei. Compania Sanofi Pasteur a anunțat că este pregătită să colaboreze cu autoritățile din domeniul sănătății și cu comunitatea medicală pentru a susține programele de prevenție care includ vaccinuri difterice.

Sanofi Pasteur este divizia de vaccinuri a companiei Sanofi.

Compania contribuie activ la protecția împotriva bolilor a căror incidență poate fi limitată prin vaccinare.

Vaccin împotriva difteriei. Ce spune conducerea Sanofi România?

„Fiind un partener pentru sănătate, suntem mândri că vaccinurile noastre ne pot ajuta pe noi și pe cei dragi să fim protejați împotriva unui număr mare de boli infecțioase grave, în fiecare etapă a vieții. Scopul nostru este să fim un partener de încredere pentru sistemul de sănătate, alături de comunitățile medicale și științifice, în efortul comun de a îmbunătăți accesul la vaccinurile care protejează viața și de a crește acoperirea vaccinală. În același timp, ne străduim să dezvoltăm vaccinuri noi și îmbunătățite care să susțină sănătatea și calitatea vieții”, a declarat Pascal Robin, Vaccines General Manager și Country Chair Sanofi România și Moldova.

Sanofi Pasteur susține Programul Național de Imunizare prin furnizarea de vaccinuri:

  • hexavalente
  • tetravalente
  • trivalente

Acestea sunt folosite pentru imunizarea sugarilor, copiilor și adolescenților împotriva diverselor boli infecțioase:

  • difterie
  • tetanos
  • tuse convulsivă
  • hepatita B
  • poliomielita
  • infecția cu Haemophilus influenzae tip b

Vaccin împotriva difteriei. Amenințare epidemiologică

Așadar, în contextul prezent, având în vedere potențiala ameninţare epidemiologică de difterie la frontiera româno-ucraineană, Sanofi Pasteur dorește să asigure autoritățile române din domeniul sănătății și comunitatea medicală cu privire la angajamentul său continuu de a sprijini programele de vaccinare existente, precum și potențialele inițiative de extindere a acestora, mai ales pentru populația adultă expusă riscului de îmbolnăvire, în lipsa unor recomandări de vaccinare pentru adulți.

„Sprijinim în totalitate recomandarea formulată de Societatea Națională de Medicina Familiei, difteria fiind una dintre bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare. Pentru a evita o situație similară cu cea cu care se confruntă Ucraina în prezent, imunizarea este esențială, iar noi suntem un partener de încredere în lupta împotriva acestei boli. Ca atare, dacă va exista o solicitare de vaccinuri difterice suntem pregătiți să colaborăm. În plus, suntem întotdeauna deschiși dialogului, pentru a identifica împreună cea mai bună soluție pentru accesul românilor la imunizare”, a mai adăugat Pascal Robin.

Citește și Controale ANSVSA. Anunț important