Stiri: Sanatate

Vaccin Vaxzevria - AstraZeneca

Noi doze de vaccin Vaxzevria – AstraZeneca ajung în România

18.04.2021

Vaccin Vaxzevria. 139.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge astăzi, 18 aprilie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Vaccin Vaxzevria. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare

Vaccinurile vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la ora actuală, țara noastră a recepționat 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca. Începând cu data de 15 februarie, 449.611 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Vaccin Vaxzevria. Sprijin pentru Republica Moldova

Sâmbătă, 132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova. Acest transport se realizează în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID- 19. Guvernul ţării noastre a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

În sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 72.000 de doze. Acestea au fost trimise în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie.

Citeşte şi Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România