Centre vaccinare Romexpo

Vaccinul antigripal 2020. Când începe campania de imunizare?

16.09.2020

Vaccinul antigripal 2020. Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a început prin distrubuirea primei tranșe de vaccin la nivel naţional. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Pe 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început distrubuția primelor 330 000 doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

Vaccinul antigripal 2020. Ce spune Nelu Tătaru?

“Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătatru.

Vaccinul antigripal 2020. Categorii care vor fi imunizate cu prioritate

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate cu prioritate următoarele categorii de persoane:

  • cu vârsta peste 65 de ani
  • cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice
  • copii şi bătrâni instituţionalizaţi
  • personal medical,
  • gravide

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Recomandări pentru populaţie

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, Ministerul solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Citeşte şi Record de infectări cu COVID-19 în România: Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

 

 

 

Citiți și despre: