Stiri: Sanatate

Vaccinuri anti-COVID

Vaccinuri anti-COVID: Noi doze Moderna sosesc în România

14.10.2021

Vaccinuri anti-COVID. O nouă tranșă de vaccin de la compania Moderna sosește în România. Cantitatea livrată constă în 355.200 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în București pe cale terestră.

Vaccinuri anti-COVID. Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm”

Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la ora actuală, 2.472.000 de doze Moderna au fost recepționate, iar 764.315 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Campania de vaccinare

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Citeşte şi Vaccinarea elevilor 2021. Anunţul făcut de Comitetul Național de Vaccinare împotriva COVID-19