Stiri: Sanatate

Vaccinarea copiilor cu varste între 5 si 11 ani.

România sprijină Republica Moldova și Georgia, donând vaccinuri anti-COVID

12.07.2021

Vaccinuri COVID-19. România sprijină Republica Moldova și Georgia în gestionarea pandemiei de coronavirus. Astfel, la solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova și pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Vaccinuri COVID-19. Ajutor umanitar

Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer – BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Transportul dozelor

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz.

DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.

Citeşte şi România începe să vândă vaccinuri anti-COVID

În iunie, Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 achiziționate de Ministerul Sănătății. Actul normativ a fost aprobat la solicitarea Ministerului Sănătății.

Ordonanţa de urgenţă stabilește cadrul legal pentru revânzarea unor cantități de doze de vaccin împotriva COVID-19 care nu mai pot fi valorificate și abilitează Ministerul Sănătății să încheie în numele statului român contracte cu alte state.