Stiri: Stiri

Val de escrocherii pe LinkedIn

05.12.2013

Falși angajatori de pe rețeau profesională LinkedIn atrag utilizatorii cu job-uri false și îi direcționează către site-uri periculoase ce urmăresc colectarea de informații personale, potrivit unei cercetări realizate de Bitdefender în rețeaua profesională.

Astfel, au fost detectate o serie de campanii agresive, care atrag victimele cu job-uri bănoase, promovate prin intermediul unor profiluri false, utilizatorii fiind direcționați către site-uri periculoase. Aceste persoane urmăresc colectarea de informații personale și de bani trimiși în avans, în schimbul promisiunii unui serviciu plătit cu mii de dolari pe lună.

’’Sute de companii caută persoane ce vorbesc două limbi străine! E suficient să cunoști engleza și încă o limbă străină și poți obține una dintre pozițiile interesante deschise în acest moment’’, este mesajul transmis de unul dintre falșii specialiști în recrutare.

Astfel de joburi false vizează inclusiv România, unde 5 milioane de persoane vorbesc engleza, iar un million folosesc LinkedIn în mod activ.

În plus, pentru a evita dubiile asupra autenticității lor, site-urile false de angajare sunt înregistrate pe domenii ’’.com’’, care le fac să pară legitime.