Stiri: Companii

Valentine’s Day 2020

Valentine’s Day 2020. Angajații români își doresc ca 14 februarie să fie zi liberă

13.02.2020

Valentine’s Day 2020. Trei din zece angajați propun ca Valentine’s Day să fie declarată zi liberă. Astfel, pentru trei din zece angajați români, Valentine’s Day este o zi cu o semnificație specială, suficient de importantă pentru a fi declarată zi liberă, arată un studiu efectuat de BestJobs.

Totuși, doar unul din patru respondenți intenționează să-și ia liber cel puțin câteva ore pentru a se putea bucura de mai mult timp petrecut alături de partener/ă.

Valentine’s Day 2020. O zi grea la birou

Chiar dacă își vor petrece integral ziua la birou, doi din zece români recunosc faptul că, de regulă, în această zi le este mai greu să se concentreze la job și abia așteaptă finalul programului de lucru.

Spre deosebire de alte țări unde mulți angajatori profită de această sărbătoare pentru a-și exprima aprecierea față de echipă într-un mod inedit, în țara noastră doar 11% dintre angajați au afirmat că vor sărbători această zi și la birou, alături de colegi.

Planurile cele mai populare implică:

  • amenajarea spațiului comun cu decorațiuni tematice
  • dulciuri în formă de inimioară
  • exprimarea aprecierii față de colegii care îi inspiră

Foarte puțini afirmă că primesc cuvinte de apreciere de la manageri.

Valentine’s Day 2020. Bugetul de cadouri

În privința bugetului de cadouri, doi din zece respondenți afirmă că alocă cel mult 100 de lei pentru persoana iubită. Alți 11% dintre români vor cheltui între 100 și 200 lei. În plus, aproape 9% vor achiziționa un cadou chiar mai scump.

Valentine’s Day 2020. Câți angajați români își iubesc locul de muncă actual?

Numai 12% dintre români afirmă că locul de muncă actual reprezintă „jumătatea perfectă” și îi face fericiți pe plan profesional.

Cei mai mulți, respectiv 38%, susțin că locul de muncă actual nu este perfect, dar îl acceptă așa cum e, asemeni unei relații.

Nu mai puțin de 20% dintre angajați spun că jobul le produce frustrări sau chiar le „mănâncă nervii”, implicit abia așteaptă să realizeze schimbări pe plan profesional. Pe de altă parte, pe 15% dintre respondenți poziția actuală îi lasă indiferenți.

Citește și Prăjitură pentru Ziua Îndrăgostiților: O rețetă simplă și delicioasă