Stiri: Companii

Valentine’s Day 2021

Valentine’s Day 2021: Cum arată relaţiile cu colegii de serviciu?

12.02.2021

Valentine’s Day 2021. Cu toții avem preferințele noastre când vine vorba despre oamenii cu care colaborăm zi de zi la locul de muncă, de aceea, cu ocazia Valentine’s Day, platforma de recrutare Bestjobs a provocat angajații români să răspundă la un chestionar despre colegul preferat. Din studiul realizat a reieșit că pentru un procent ridicat dintre angajați (48,6%), colegul cu care se înțeleg cel mai bine este unul de sex opus. În plus, relația cu acesta este văzută ca una de prietenie și sprijin reciproc.

Valentine’s Day 2021. Cel mai îndrăgit coleg

Per total, șase din zece angajați români consideră că au o relație mai mult decât profesională cu acest coleg preferat, din care aproape un sfert îl percep ca pe unul dintre cei mai buni prieteni. Doar patru din zece respondenți au declarat că relația pe care o au cu cel mai îndrăgit coleg este una strict profesională.

„Cum este descrisă relația cu acest coleg preferat de la locul de muncă? Cei mai mulți (37,6%) spun că se sprijină unul pe altul în activitatea profesională, iar alți trei din zece au declarat că pentru ei cel mai important lucru este că se încurajează și își ridică moralul unul altuia. De asemenea, se amuză reciproc, își fac complimente, dar nu lipsesc nici confesiunile din viața personală”, conform studiului.

Valentine’s Day 2021. Pandemia

În contextul restricțiilor impuse de pandemie, dacă nu reușesc să se întâlnească la birou, 36% dintre respondenți afirmă că păstrează legătura zilnic sau aproape zilnic cu cel mai bun coleg, fie online, fie prin telefon. În noul context, însă, aproape doi din zece respondenți discută mult mai rar, din cauza stresului și a programului încărcat. Lipsa interacțiunii zilnice este unul din principalele dezavantaje ale muncii de acasă (56%), potruvit unui studiu BestJobs realizat la începutul anului.

În plus, patru din zece respondenți obișnuiesc să ia prânzul dacă nu zilnic, cel puțin o dată pe săptămână cu cel mai bun coleg de la serviciu. Doar 15% ies împreună și seara, după program, la o bere sau la un pahar de vin.

Valentine’s Day 2021. Cadouri

„Dat fiind că în ultimii ani Valentine’s Day a devenit o tradiție care a început să fie sărbătorită și în rândul echipelor de la locul de muncă, aproape doi din zece angajați au spus că vor cumpăra un cadou cu această ocazie și pentru colegul preferat, iar alți 12,8% iau în calcul acest lucru”, mai arată studiul.

Citeşte şi Magazine ProfiGo. Două noi unităţi, deschise în Timişoara