Stiri: Finante

Valoarea taxelor locale plătite cu cardul pe internet s-a triplat în primele 2 luni din 2014

25.03.2014

Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite direct cu cardul pe internet s-a triplat în perioada ianuarie-februarie 2014, faţă de perioada similară din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.

“Plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor reprezintă de departe cel mai confortabil şi sigur mod de achitare a obligaţiilor fiscale, fără costuri suplimentare pentru contribuabili şi, totodată, o modalitate eficientă pentru optimizarea resurselor primăriilor. Suntem tot mai aproape de a avea un sistem eficient de plată a taxelor şi impozitelor. În acest sens, salutăm iniţiativa autorităţilor de la finalul anului 2013 de a elimina din cadrul legislativ posibilitatea ca primăriile să suprataxeze plăţile prin ghiseul.ro. În noul cadru juridic astfel creat, ne aşteptăm la o creştere a numărului primăriilor care acceptă plata online a taxelor ”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe. 

Acesta a mai spus că este necesar ca autorităţile să permită, prin modificarea legislaţiei secundare, folosirea unor modalităţi simple şi rapide de distribuţie către populaţie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o creştere semnificativă a nivelului de utilizare al acestei platforme.

Internetul permite contribuabililor să-şi plătească taxele oricând şi de oriunde şi să evite astfel eventualele cozi de la ghişee, la finele anului trecut 96 de primării acceptând plata online a taxelor şi impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.