Stiri: Finante

Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, în creştere

02.10.2014

Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele opt luni din acest an cu 27%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 134 milioane de lei. În acelaşi timp, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a crescut cu 22%, la 374.166 de tranzacţii, conform datelor Visa Europe.

Anul trecut, românii au realizat 372.000 plăţi de taxe şi impozite cu cardul, în valoare totală de 133 milioane lei.

Visa Europe a desemnat Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti câștigătoare a celei de-a doua ediţii a competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată în acest an. Primăria Sectorului 1 a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, întrucât a înregistrat cel mai mare număr de plăţi ale taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori şi a încurajat activ cetăţenii să utilizeze acest mijloc modern de plată pentru achitarea obligaţiilor fiscale.

„Obiectivul competiţiei, de a stimula autorităţile locale să încurajeze contribuabilii să plătească taxele şi impozitele locale cu cardul, a fost atins, având în vedere că valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a crescut în primul trimestru cu peste 30%, la 98,7 milioane lei, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din valoarea totală înregistrată în anul 2013. Ne bucurăm să vedem că eforturile derulate de Visa în ultimii cinci ani au avut rezultatele scontate şi felicit Primăria Sectorului 1 pentru că a reuşit să câştige titlul «Primăria Viitorului» şi în acest an, demonstrând preocuparea sa continuă de a oferi cetăţenilor modalităţi facile de a-şi plăti taxele şi impozitele”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, în cadrul Visa Europe.

Ca şi anul trecut, Visa Europe împreună cu Primăria Sectorului 1 au premiat  cu tablete mai mulţi elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi a facilita dezvoltarea lor educaţională.