Stiri: Constructii

Valul de ieftiniri a lovit puternic segmentul închirierilor de apartamente

15.04.2014

Dacă în urmă cu șase ani, cu 200 de euro un chiriaș se putea îndrepta doar spre o garsonieră într-un cartier nu foarte bine cotat al Capitalei, acum cu această sumă se poate închiria o garsonieră în centru.

“Valul de ieftiniri declanșat de perioada de recesiune a „lovit” puternic și segmentul închirierilor de apartamente, astfel că, în momentul de față, un asemenea buget este acceptabil pentru o garsonieră din zona Universității din București. O situație asemănătoare poate fi întâlnită și în celelalte mari orașe ale țării”, se arată într-o analiză realizată de Imobiliare.ro.

Astfel, în București, în zona centrală, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună, iar pentru apartamentele cu două camere, prețurile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună.

Pe segmentul locuințelor cu trei camere, pretențiile proprietarilor încep de la 300 de euro pe lună.

În Timișoara, în centrul orașului, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, conform Imobiliare.ro, în timp ce pentru două camere, prețurile încep de la 200 de euro.

În ceea ce priveşte Brașovul, chiriile în central oraşului încep de la 180 de euro pentru o garsonieră, iar cu 150 de euro se poate închiria un un apartament cu două camere de 58 de metri pătrați, dar care este însă nemobilat.

Preţuri similare cu cele din Bucureşti se regăsesc şi în Cluj-Napoca: chiriile solicitate pentru segmentul unităților locative monocamerale pornesc de la 200 de euro pe lună.

Pentru locuințele cu două camere, pretențiile încep de la 250 de euro pe lună, pentru o unitate cu trei camere, cu o suprafață de 60 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, prețul cerut este de 330 de euro pe lună.

Şi în Constanţa cu 180 de euro se poate închiria o garsonieră de 30 de metri pătrați utili, într-un bloc nou, acelaşi preţ fiind solicitat şi și pentru un apartament vechi cu două camere din centrul orașului.