Stiri: Constructii

Vanzarea Adeplast

Acţionarii Adeplast SA au decis să vândă compania. Cine este noul proprietar?

25.11.2019

Vânzarea Adeplast. Acţionarii Adeplast SA au decis să vândă societatea către grupul elveţian Sika AG, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii. Tranzacția îndeplineşte dorinţa regretatului Marcel Bărbuț, fondatorul Adeplast, care a transformat societatea, de la începuturile sale modeste, în cel mai important producător de termoizolaţii din țara noastră şi într-un jucător regional în Europa de Sud-Est.

Tranzacţia este condiţionată de autorizarea autorităţii de concurenţă.

Vânzarea Adeplast. Despre noul proprietar

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziţie importantă pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etanșare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto.

Compania are filiale în 101 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie. Cu peste 24.000 de angajaţi, Sika estimează o cifră de afaceri ce va depăşi 8 miliarde de franci elveţieni în anul fiscal 2019.

Vânzarea Adeplast. Ce spun acționarii companiei

Alexander Bărbuț, reprezentantul acţionarilor Adeplast: „Adeplast reprezintă munca de o viaţă a tatălui nostru, Marcel Bărbuț şi este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste şi va duce societatea pe culmi şi mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”.

Daniel Stăncescu, Director General Adeplast: “Cu Sika de partea sa, Adeplast îşi va întări forţele, atât ca angajator atractiv, cât şi ca partener de încredere şi contribuitor important la economia țării”.

Vânzarea Adeplast. Declarațiile făcute de conducerea Sika

Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA: „Adeplast este un lider consacrat al industriei, ce va consolida semnificativ prezenţa produselor noastre de finisaje pentru construcţii pe piaţa aflată în plină expansiune din România. Îmbunătăţirea accesului la canalul de distribuţie va oferi oportunităţi interesante de cross-selling, va creşte penetrarea noastră pe piaţă şi va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăţi. Le urăm un bun venit călduros angajaţilor Adeplast în echipa Sika şi suntem convinşi că împreună vom avea parte de un viitor plin de succese”.

Adeplast are sediul în Ploieşti. Compania produce o gamă largă de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS) pentru soluţii de anvelopare a construcţiilor.

Adeplast operează patru fabrici moderne în:

  • Oradea
  • Ploieşti
  • Roman
  • Isalniţa

Acestea asigură acoperire naţională, având potenţialul de a deservi şi ţările învecinate.

Având 470 de angajaţi, Adeplast a realizat o cifră de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018.

Societatea a fost fondată în 1993 în Oradea de către Marcel Bărbuț.

Proprietarii Adeplast au fost asistaţi în această tranzacţie de către:

  • ALANTRA
  • BI Corporate Finance
  • casa de avocatura Wolf Theiss

Citește și Controale ANSVSA. Anunț important