Stiri: Companii

Vanzarea ArcelorMittal - Comisia Europeana

Vânzarea ArcelorMittal, aprobată de Comisia Europeană

18.04.2019

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat tranzacția dintre grupurile ArcelorMittal și Liberty House Group privind preluarea unui grup de unități siderurgice din Europa, inclusiv cea de la Galați. Tranzacția include operațiunile companiei din Cehia, România, Macedonia și Italia.

Vânzarea ArcelorMittal. Ce spune conducerea Combinatului Siderurgic Galați

“Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru Combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre grupurile ArcelorMittal și Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât și operațiunile noastre curente”, a afirmat Bogdan Grecu, Director General al Combinatului Siderurgic Galați.

Vânzarea ArcelorMittal. Numeroase oportunități pentru Combinatul Siderurgic Galați

Conform acestuia, această schimbare presupune creșterea producției. La aceasta se adaugă și deschiderea de numeroase oportunități pentru Combinatului Siderurgic Galați.

Conform companiei, procesul de transfer de proprietate se va finaliza în curând.

”Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleași, mai precizează Bogdan Grecu.

Vânzarea ArcelorMittal. Angajamentele companiei față de clienți sau furnizori

Toate angajamentele companiei față de clienți sau furnizori rămân neschimbate.

”Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să ne consolidăm poziția pe piață în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă față de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiți să fructificăm potențialul dat de dezvoltările și modernizările anunțate de către Grupul Liberty House, a mai explicat Bogdan Grecu, Director General al Combinatului Siderurgic Galați.

Tranzacția aprobată de Comisia Europeană vizează operaţiunile din patru ţări:

  • Cehia
  • România
  • Macedonia
  • Italia

Combinatul Siderurgic Galați a anunțat recent că, în 2019, va angaja peste 200 de muncitori. Acest lucru se va realiza prin intermediul Școlii de Ucenici, care a ajuns la cea de-a șasea ediție. Anul acesta, Programul de Ucenicie a fost regândit și cuprinde trei campanii de recrutare, respectiv în lunile aprilie, august și noiembrie.

Citește și RADET a intrat în faliment. Vor mai avea bucureștenii apă caldă și căldură? Anunț important făcute de Primaria Capitalei